2023.09.27
Adalbert
Kezdőlap Címlap Lovasi András: "Ez a két év eltiltás nagyon sok"

Lovasi András: “Ez a két év eltiltás nagyon sok”

Ítélet született Lovasi András ügyében! A zenész a bíróságon találkozhatott két év elteltével a rendőrrel, akivel még 2019-ben ütközött össze amikor figyelmetlenségből a piros jelzés ellenére kanyarodott ki, s nekiütközött egy rendőrautónak.

Az ügy végére akár pont is kerülhetett volna tegnap, ugyanis a bírósági döntés szerint a Kispál és a Borz valamint a Kiscsillag frontembere 600 ezer forintos pénzbüntetést kapott, valamint két évre eltiltották a járművezetéstől, ám a zenész és védője egyelőre nem fogadta el az ítéletet, három munkanap gondolkodási időt kértek.

Lovasi András a Blikknek elmondta, hogyan élte meg a tárgyalást.

– Nagyon sajnálom a sértettet, akit tanúként hallgatott ki a bíróság. Jó érzés volt látni, hogy rendben van, és elmondta, hogy vissza is ment dolgozni, Ez megnyugtatott, és megkönnyebbülés volt látni, hogy nem tettem tönkre az életét – kezdte lapunknak a zenész.

A bíróság korábban már hozott egy büntetővégzést, amelyben Lovasit 225.000 forint pénzbüntetésre ítélte és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, ám mivel a vád módosult az orvosszakértői vélemény miatt, így most 600 ezer forintra, és két év eltiltásra nőtt a büntetés.

– Az ügyvédeimmel együtt kértünk egy kis időt, hogy átgondoljuk mi legyen. Egyfelől én már szeretném lezárni ezt az egészet, túl régóta húzódik ez az ügy, nem szeretném, hogy tovább lebegjen a fejem fölött – folytatta az énekes.

– Ezen felül viszont ott van az, hogy a két év eltiltás nagyon sok, nem is nekem, a családnak. Fél éve adtam le a jogosítványomat, azóta nem vezetek. A feleségem, Eszter, dolgozni jár, a fiunkat, Álmost viszi óvodába és még sofőrködik is, ha gyorsan kell valahová mennem, ő visz, neki ez nagyon megterhelő hosszú távon. Messze lakunk a várostól, ide kell a kocsi, naponta háromszor jár a busz, és biciklivel sem tudok mindenhová eljutni. A fellebbezés tehát azért kérdéses, mert ha van esély arra, hogy kevesebb ideig tiltsanak el a vezetéstől, akkor gyorsabban megoldódik a helyzetünk. Ha nem megyünk másodfokra, akkor eladjuk a házunkat, elköltözünk olyan helyre, ahol jobb a tömegközlekedés, emiatt nehéz a döntés. Szeretünk itt lakni, Álmos is ragaszkodik az otthonához, még van két napunk dönteni…

Indirekt/Blikk