2022.05.19
Ivó, Milán
Kezdőlap Címlap 13 év után megszüntették Britney Spears gyámságát

13 év után megszüntették Britney Spears gyámságát

Egy Los Angeles-i bíróság helyi idő szerint pénteken megszüntette Britney Spears 13 éve tartó gondnokságát – számolt be az MTI.

Az énekesnő ismét teljes mértékben maga dönthet a saját sorsa felett, beleértve mintegy 60 millió dollárnyira becsült vagyonát is.

A tárgyalást vezető Brenda Penny bírónő elmondta, hogy a döntés értelmében kijelölnek egy átmeneti gondnok szerepét betöltő pénzügyi ellenőrt. Hozzátette: ez csupán a régóta húzódó procedúra során keletkezett pénzügyi kérdések rendezése miatt szükséges.

A gondnokság megszüntetését megelőzően Britney Spearst nem kötelezték pszichiátriai vizsgálatra sem, ami ellen korábban az énekesnő tiltakozását fejezte ki. A bíróság már szeptemberben azonnali hatállyal felfüggesztette Spears apja, Jamie 2008 óta érvényben lévő felügyeleti jogát lánya pénzügyei felett.

Az énekesnő szerint nem az apja ötlete volt, hogy gondnokság alá helyezzék.

A 39 éves Britney Spears idén adott be keresetet a gondnokság és apja pénzügyi felügyeletének megszüntetését kérve. Az énekesnő apja szemére vetette, hogy akarata ellenére tartották őt egy pszichiátriai intézményben, és olyan gyógyszerek és fogamzásgátló szedésére kényszerítették, amelyek megakadályozták, hogy teherbe essen.

Britney Spears idegösszeomlása miatt 2008 óta állt gondnokság alatt, mert a Los Angeles-i legfelsőbb bíróság illetékes bírája szerint túlságosan fogékony volt a negatív befolyásolásra, mentális állapota miatt képtelen volt saját döntéseket hozni. Apját jelölték ki, hogy kezelje lánya személyes és pénzügyeit. Erről Jamie Spears végül 2019-ben lemondott.

Indirekt/index.hu