2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap 100 napja van börtön Galambos Lajos - így érzi magát

100 napja van börtön Galambos Lajos – így érzi magát

Száz nap – ennyi ideje „élvezi” a baracskai börtön „vendégszeretetét” Galambos Lajcsi. Ezalatt a több mint három hónap alatt nagyot fordult a világ az ország Lagzi Lajcsijával: az egészségi állapota fokozatosan romlik, s már tíz kilót fogyott.

Rokona szerint szeretni való bohém volt: furulyázással fizette a kocsmai számláit Tersánszky Józsi Jenő, aki egyszer kicselezte a halált is

Mint ismert, a trombitaművészt három év hat hónap börtönbüntetésre ítélték jogerősen víz-, áram- és gázlopás miatt. Sokáig úgy tűnt, el tudja halasztani a bevonulását a megromlott egészségi állapota miatt, ám végül minden kérvényét lesöpörték az asztalról, így április 26-án mentőautó vitte be a baracskai börtönbe, hogy megkezdje a büntetését. Akkor egyből az egészségügyi részlegre vitték, és azóta is ott tartózkodik.

– Sajnos, egyre romlik az egészségi állapotom, ezt mindenki láthatja. Nemrég mérték meg a súlyomat, pontosan tíz kilót fogytam, mióta bent vagyok – nyilatkozta a Blikknek az ügyvédjén keresztül Lajcsi. – Változatlanul szinte csak folyékony halmazállapotú táplálékot tudok bevinni a szervezetembe, vagyis leveseket iszom és a pörkölt szaftját szürcsölöm ki. Egész egyszerűen képtelen vagyok mást megenni. Ha néha megkívánok valamit, amit a börtönben lévő kisboltban lehet venni, megkérek valakit, hogy vásárolja meg nekem. Már arra sincs erőm, hogy addig elmenjek.

A trombitás már megbarátkozott a benti körülményekkel, ám azt nem hajlandó elfogadni, hogy bűnösnek tartsák.

– Hiába telt el száz nap, tovább küzdök az igazamért. Tudom, hogy nem követtem el semmit, és ezt be is fogom bizonyítani. Valamikor ki kell derülnie az igazságnak, nem adom fel! – jelentette ki határozottan Lajcsi. – De nem is magam miatt aggódom, hanem a családomért, a gyerekeimért. Bogikának most lesz élete első divatbemutatója, a saját tervezésű ruháit és kiegészítőit mutatják be, de én nem lehetek ott. Pedig milyen büszke lennék, hogy a kislányomnak valóra vált az álma! Hát, ezért is harcolok, hogy ne vehessenek el több időt tőlem és a gyerekeimtől!