2022.12.03
Ferenc, Olívia
Kezdőlap Címlap Versenyen szenvedett halálos balesetet a kerékpáros

Versenyen szenvedett halálos balesetet a kerékpáros

Egy amerikai murvás kerékpárversenyen esett el a 33 éves kenyai Suleiman „Sule” Kangangi, aki olyan súlyosan megsérült, hogy nem élte túl a bukást.

A hazája egyik legnagyobb tehetségének tartott kenyai versenyző egy vermonti versenyen vett részt, ahol halálos balesetet szenvedett. Kangangi csapata, a Team Amani a következőket írta közleményében:

„Sule Kangangi tegnap az életét vesztette, miután nagy sebességgel bukott egy vermonti versenyen. Sule a kapitányunk, a barátunk, a testvérünk. Ő apa, férj és fiú is. Egy óriás eltűnésekor tátongó lyukak maradnak. Sule óriás volt” – írta a Cycling Weekly.

Kangangi 2010 óta úúzte ezt a sporot, majd 2017-ben csatlakozott a Bike Aid kontinentális csapatához, amellyel harmadik helyezést ért el a Tour du Ruandán még ugyanabban az évben.

Még a kenyai elnök, William Ruto felesége is megemlékezett a sportolóról:

„Megdöbbenéssel hallottam azt a szomorú hírt, hogy Sule Kangangi egy tragikus USA-beli baleset után elhunyt. Őszinte részvétem a családjának és az egész kerékpáros közösségnek, amely elveszített egy tehetséges kerékpárost, egy mentort és egy barátot. Mindannyiunknak hiányozni fog. Kenya elveszített egy bajnokot. Nyugodj békében, Sule.”

Hazája mellett a kerékpáros-társadalom is megdöbbenéssel fogadta a hírt. A négyszeres Tour de France-bajnok, Chris Froome is tisztelgett Kangangi előtt, „szívszorítónak” nevezve annak halálát. „A gondolataim Sule barátaival és családjával járnak” – tette hozzá Froome.