KezdőlapCímlapUtcai verekedésbe keveredett Szalai Ádám a budapesti éjszakában

Utcai verekedésbe keveredett Szalai Ádám a budapesti éjszakában

Verekedésbe keveredett a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya! Nem mást állít ugyanis egy fiatalember, mint hogy a példaképének tartott labdarúgó, Szalai Ádám néhány napja megrúgta őt. A sztárfocista lapunknak azt mondta, csak a testvérét védte meg, akit részeg fiatalok inzultáltak. A rendőrség nyomoz az ügyben.

– Bocsánat, bocsánat, nem akartam balhét, és elmondom, ahányszor akarod, csak hagyj minket elmenni. Így kérleltem Szalait, miután földre vitt a főváros közepén, a kedvenc szórakozóhelyemtől ötven méterre – így mesélte el a Blikknek a 21 éves Zsombor a december 29-én éjjel történteket.

A fiatalember szerint a balhé abból alakult ki, hogy a buli után a barátaival már az utcán megkérték Szalai Ádám öccsét, hogy készítsen egy képet róluk. – Azt mondta, hogy nem, ami miatt értetlenkedtem, mert semmi rosszat nem akartunk, és hát persze, akkor már túl voltunk néhány italon, úgyhogy visszakérdeztem, „miért nem, te f.szfej?” Valami ilyesmit mondtam neki, amit persze, nem kellett volna. Nem túl szépen, nyilvánvalóan.

Zsombor elmondása szerint ekkor Szalai Ádám visszafordult, majd nekiszegezte a kérdést: „Te most lef.szfejezted az öcsémet?” – Ekkor derült ki számomra, hogy a focista testvérét szólítottam meg. Szalai odajött hozzám, majd elkezdett velem ordibálni. Azt üvöltötte, hogy én, egy senkiházi, hogy merek ilyet mondani az öccsének… És már rúgott is a talpával, ami a mellkasomon ért. A földre kerültem, és még akkor is belém rúgott – mondta a fiatalember.

– Az öccse lefogta őt, én meg próbáltam bocsánatot kérni, majd a haverjaim segítettek felkelni. Közben az egyik barátom azt kérdezte Szalai Ádámtól, hogy te, aki egy példakép vagy, hogy tudsz ilyet csinálni? Mert ő tényleg az volt a számunkra, csodáltuk, ahogy a meccseken küzdött. De a történtek mindannyiunkat sokkoltak.

Zsombor egyébként pár nappal a történtek után úgy véli, nem kellett volna beszólnia a focista öccsének, de a verést akkor sem érzi azzal arányosnak. – A legfájóbb nekem mégis az, hogy pont Szalaiban kellett csalódnom, akit eddig rettenetesen tiszteltem.

A Sportal.hu elérte Szalai Ádámot, aki meglepődött a hallottakon, mivel másképp emlékszik a történtekre, de nem tagadta, hogy valóban összeütközésbe keveredtek.

– Megpróbálom a legrövidebben és a legőszintébben összefoglalni a történteket. Valójában az öcsémmel voltam egy találkozón, majd az elköszönésünk után azt láttam, hogy négy, nagyon részeg fiatal körbeveszi a testvéremet, az egyikük pedig olyasmit üvöltött az arcába, ami itt idézhetetlen lenne, de támadásra utalt. Jó néhány méternyi távolságból is úgy értékeltem, hogy meg akarják verni a testvéremet. Ezt természetesen nem hagyhattam, visszarohantam, majd egy rúgással eltávolítottam a testvéremtől az üvöltöző embert – mondta a focista.

– Nem igaz, hogy a földön fekvő embert megrúgtam – mondta Szalai, miután szembesítettük azzal, amit Zsombor állított. – Féltem a családtagjaimat, és minden körülmények között megvédem őket. Úgy tudom, szelfizni akartak a testvéremmel, amire ő nem volt hajlandó, ebből alakult ki a szóváltás. Amikor pedig négyen körbevették, ténylegesen fenyegetve érezte magát.

Zsombor a történtek miatt feljelentést tett a XI. kerületi kapitányságon. Onnan az illetékesség miatt a belvárosi zsarukhoz került az ügy. – Egy százados hölgy azzal hívott, hogy a helyszínen vegyük végig a balhé részleteit, amit nagyon pozitívnak tartottam, mondván, milyen gyorsan reagálnak, de aztán húsz perccel később már arról értesített, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) magához vonta az ügyet.

A Blikk is megkérdezte erről a BRFK-t. Megkeresésünkre azt írták, hogy a feljelentés alapján ismeretlen tettes ellen rendeltek el nyomozást garázdaság gyanúja miatt. Gyanúsítotti kihallgatás a válaszadásukig nem történt. Hogy jelenleg milyen nyomozati cselekmények zajlanak az ügyben, azt az eljárás érdekeire tekintettel nem válaszolták meg.

A garázdaság mellett felmerülhet a testi sértés gyanúja is, mert a fiatalember az orvosi vizsgálat alapján a mellkasán és a lábán szenvedett zúzódásokat.

Indirekt/Blikk