KezdőlapCímlapTour de Hongrie: az utolsó métereken dőlt el a győzelem

Tour de Hongrie: az utolsó métereken dőlt el a győzelem

Antonio Tiberi az utolsó métereken vette el a győzelmet Eddie Dunbartól, aki ezzel a második helyen érkezett a célba, de az összetettben így is első lett.

A Kékestetőre vezető emelkedő ismét drámai versenyt hozott a Tour de Hongrie királyetapjában. A kerékpárrajongók számára izgalmakban ezúttal sem volt hiány, hiszen Antonio Tiberi az utolsó métereken szerezte meg a győzelmet a második helyen befutó Eddie Dunbar előtt.

Az idei verseny első négy napja a sprinterekről illetve a részhajrákon időjóváírásokat gyűjtögető szökevényekről szólt, de a Bükköt és a Mátrát érintő hegyi szakaszokon ők nem sok jóban reménykedhettek – írta a telex.hu. A 2750 méteres szintemelkedés valamint a Mátraháza és Kékestető közötti 3,5 kilométeres meredek már egyértelműen a hegyimenők terepe volt.

Azt már sokszor bebizonyosodott a Kékesről, hogy bár nem számít extrém meredeknek, nem árt ismerni a sajátosságait, meg tudja állítani a lábakat, ahogy változik az emelkedő hajlása. Nem szabad elégetnie magát a kerékpárosnak az elején. A norvég Uno-X készült is rá, még az első szakasz előtt eljött a csapat egy pályabejárásra.

Dunbar is elszámította magát, nem úgy, mint Tiberi, aki már ismerte az hegyet, hiszen versenyzett itt korábban, az utolsó 500 méterre frissebb maradt, és méterről méterre közelített. Az olasz vérszemet kapott, és az utolsó 20 méteren lekerülte Dunbart.

– Nem várt izgalmat hozott a véghajrá, Tiberi drámai véghajrában nyert. De ez benne van a kerékpársportban. Abban bízom, hogy jövőre ismét visszatér a Tour de Hongrie a régiónkba – reménykedett Szitka Péter polgármester. Városa, Kazincbarcika szombaton adott otthont az embertpróbáló futamnak. A polgi amúgy triatlonosként minden évben részt vesz a nagyatádi megmérettetésen: 3,8 kilométert úszik, 180 kilométert kerékpározik és lefutja a maratoni távot is.