KezdőlapCímlapTizenegyesekkel nyerte meg a Frankfurt az Európa-ligát

Tizenegyesekkel nyerte meg a Frankfurt az Európa-ligát

Az Eintracht Frankfurt tizenegyesekkel győzte le a skót Rangerst a labdarúgó Európa-liga döntőjében. A német klub 1980 után nyerte meg újra a második legrangosabb európai futballkupát. A skót klub pedig 2008 után újra a döntőben bukott el.

Ahogy arra számítani lehetett, az amúgy gólgazdag meccseket játszó két csapat ezúttal sokkal visszafogottabb, óvatosabb játékot játszott, az első félidőben nem is esett gól. A második játékrészben a Rangers jutott előnyhöz Aribo góljával az 57. percben. Tizenhárom perccel később Borré egyenlített. Utána már a hosszabbításban sem esett gól.

A büntetők döntötték el a kupa sorsát. Ezt pedig a németek rúgták jobban. Hiába állt közelebb a hosszabbításban győzelemhez a Rangers, Aaron Ramsey elrontott 11-ese után, ismét csak a második hely jutott nekik.

Az Eintracht szenzációs szezont produkált. Bár a bajnokságban csak a 11. helyen végeztek, a kupában a Betist, a Barcelonát és a West Hamet is kiütötték, ezzel a sikerrel pedig a következő Bajnokok Ligája indulást is kivívták.

Német csapat 25 éve nyerte meg legutóbb a sorozatot, 1997-ben a Schalkénak sikerült. A legutóbbi tíz idényben csak spanyol (hétszer, abból négyszer a Sevilla) és angol (háromszor) csapat nyerte az Európa-ligát.