2022.12.07
Ambrus
Kezdőlap Címlap Tíz év börtönt is kaphat az egykori Forma-1-es sztár

Tíz év börtönt is kaphat az egykori Forma-1-es sztár

„Ez csak egy vicc volt, sosem gondoltam volna, hogy egy petárda ekkora károkat tud okozni” – mondta Jean Alesi korábbi Forma-1-es autóversenyző, miután hétfőn letartóztatták fiával, Giuliano Alesi együtt. A francia pilóta – aki a F1 nagykövete is – sógora építőipari cégének irodájánál helyezte el a robbanószert gyermekével és annak egy barátjával, ami megrongálta néhány ablak redőnyét és betörte az üvegeit. Az 57 esztendős Alesi ellen más vagyonának emberre veszélyes módon történő megkárosítása miatt indult eljárás.

– Számomra aránytalannak tűnik az egész, nagy félreértés történt, csak egy rossz tréfa volt. Ugyan már két éve külön élnek és elvállnak a nővéremmel, sosem haragudtam rá, mindig kiváló viszonyban voltunk. Magamtól mentem be a rendőrségre, hogy tisztázzam a helyzetet, és azonnal jeleztem, hogy természetesen mindent kárt megtérítek – mondta a korábbi pilóta.

Könnyen előfordulhat, hogy nem ússza meg ennyivel, tettéért akár 150 ezer eurós (55,4 millió forint) pénzbírsággal és tíz év börtönbüntetéssel is sújthatják. Egy napot töltött fogdában, de elmondása szerint a körülményekhez képest még jól is érezte magát.

– A rendőrőrsön pedig egy fantasztikus estét töltöttünk el, mielőtt kiengedtek. Az ott lévő rendőrökkel beszélgettünk a Forma-1-ről, akik rajonganak a sportágért. Szóba került Verstappen hihetetlen győzelme és ez az izgalmas idei évad is. Meséltünk régi történeteket, és olyan baklövéseket, amiket fiatalon követtünk el – tette hozzá.

Indirekt/Blikk