KezdőlapCímlapTímár Krisztián lesz az Újpest labdarúgóinak edzője

Tímár Krisztián lesz az Újpest labdarúgóinak edzője

Június 30., vagyis kevesebb mint három hét és az előzetes megállapodás alapján le kell zárni az Újpest FC eladásának procedúráját. A labdarúgócsapat jelenlegi tulajdonosa, a belga Roderick Duchatelet még az év elején, januárban előszerződést írt alá a korábbi újpesti csatár és közönségkedvenc, Kovács Zoltán vezette konzorciummal a klub adás-vételéről. A Blikk információi szerint ugyanakkor a tárgyalások már úgy haladnak, hogy június 20-án megköthetik a felek a szerződést.

– Örömmel jelentem be, hogy aláírtam szeretett futballklubunk többségi részesedésére vonatkozó üzletrész-adásvételi megállapodást. Ez azt jelenti, hogy bizonyos fizetési határidők teljesülése esetén a közeljövőben megváltozik a társaságok és így a futballklub tulajdonjoga is – ezt még januárban közölte Duchatelet.

A vevő állítólag a kínai hátterű SGF Silu Global Fund Zrt. lesz, amelyben a lilák mezén már szponzorként megjelent bajai székhelyű Optimum Solar Zrt. is komoly résszel bír. A hírek szerint a belga üzletember több mint 7 milliárd forintban határozott meg az árat, amelynek 10 százalékát már a tárgyalások elején átutalták Kovácsék. A korábbi újpesti klubigazgató türelmet kért, egyelőre nem akart nyilatkozni a Blikknek.

Az biztosra vehető, hogy a jelenlegi edző, Milos Kruscsics nem marad a Megyeri úton. A szerb szakember még télen összeveszett a frissen igazolt 57-szeres válogatott Kádár Tamással, akit állítólag már Kovács csábított a lilákhoz.

– Nem tudjuk, mi volt a konfliktus oka, de nem jó belépő, ha már az elején végérvényesen kirúgom a csapatból azt az embert, akit a leendő új főnök hozott – mondta a klubhoz közel álló, neve elhallgatását kérő informátor. – Ráadásul Kádár több milliós fizetésért jött hozzánk.

Állítólag már Kruscsics utóda is megvan. Az U19-es válogatott szövetségi edzője, Tímár Krisztián válthatja a szerb szakembert a kispadon. A 42 éves, korábbi négyszeres válogatott futballistát az egyik legtehetségesebb magyar edzőnek tartják, több hazai klubnál is felmerült már a neve, de az NB I-ben eddig még nem kapott kispadot. Most az egyik legpatinásabb csapatnál bizonyíthat, ahol a lila-fehér szurkolók egykori kedvence, Véber György lehet a segítője, aki jelenleg az Újpest FC U19-es csapatának a vezetőedzője.

Indirekt/Blikk