KezdőlapCímlapSzoboszlai Dominik a csodagóljáról: "Beadásnak szántam..."

Szoboszlai Dominik a csodagóljáról: „Beadásnak szántam…”

Mint beszámoltunk róla, Szoboszlai Dominik két góllal vette ki a részét az RB Leipzig VfB Stuttgart elleni sikerében péntek este. A magyar válogatott futballista a Nemzeti Sportnak adott interjúban kijelentette, örül a góljainak, de tudja, féléves kihagyása után a legfontosabb, hogy játékban lehet. Jesse Marsch vezetőedző sem kért tőle többet, mint hogy próbálja meg kihozni magából a maximumot…

– Két gól és parádés játék. Valami ilyesmit kért Jesse Marsch vezetőedző a Stuttgart elleni meccs előtt?
– Szó sincs róla, semmi extrát nem kért, csak annyit mondott, hogy hozzam ki magamból azt, ami bennem van – felelte a Nemzeti Sportnak a VfB Stuttgart elleni 4–0-s győzelem másnapján Szoboszlai Dominik, aki tétmeccsen először szerepelt kezdőként a Leipzigben és két góllal vette ki a részét a sikerből. – Fussak, amennyit csak bírok, és tegyek meg mindent a csapatért. Szerencsére egész jó napot fogtam ki, de ehhez kellett a csapat is. Mindenki küzdött a másikért, gördülékeny volt az összjáték, és ez a végeredményben is visszaköszönt. Bár a négy-nullás győzelem sima meccset mutat, keményen megdolgoztunk azért, hogy megnyerjük az első hazai bajnokit.

– Mi járt a fejében az első gól előtt? A DW szerint az, hogy „nincs több passz, és nem várok tovább a lehetőségre.”
– Valami ilyesmi. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy a labdaátvétel nem volt tökéletes, miután beleértem, túlságosan kifelé toltam, inkább befelé kellett volna. Mindenesetre a helyzet így is megvolt, gondoltam, megpróbálom. Szerencsére bejött.
– Nem lepődött meg, hogy a gólörömnél Willi Orbán egyből elkapta a torkát?

– Érzékeltem, hogy a többiek futnak mögöttem, ilyenkor pedig bármi megtörténhet… de gondoltam, majd csak talpon maradok valahogy.
– A második gólja szabadrúgásból született, ráadásul olyan szögből, ahonnan bravúr betalálni.

– Néhány perccel korábban szinte ugyanonnan végeztünk el szabadrúgást, akkor a hosszú sarok irányába íveltem, és Willi fejét kerestem, ő általában megnyeri a fejpárbajokat. A gólom előtt ugyanúgy álltunk fel, hogy a Stuttgart azt higgye, megint ezt a figurát akarjuk eladni nekik. A rúgás előtt viszont szóltam Willinek, hogy inkább középre helyezkedjen, próbálom élesen a kapu elé lőni a labdát, hátha beleér valaki. Arra figyeltem, hogy a labda eltalálja a kaput, de nem klasszikus kapura lövés volt, beadásnak szántam.

Indirekt/nemzetisport.hu