KezdőlapCímlapSziget fesztivál: világbajnoki döntőt játszik a magyar női vízilabda-válogatott

Sziget fesztivál: világbajnoki döntőt játszik a magyar női vízilabda-válogatott

A hölgyek vitték véghez azt, amire az uraktól számítottunk: döntőbe kerültek a hazai rendezésű vizes vébén. Az elődöntőben az örök rivális Hollandiával csaptunk össze, és a végletekig kiélezett meccsen végül 13-12-re legyőztük őket.

Sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, aztán a harmadik negyedben összekaptuk magunkat, elhúztunk két góllal, sőt három támadásunk is volt a háromgólos előnyért, de nem sikerült belőni egyik helyzetet sem.

Az utolsó negyedre végül egygólos vezetéssel fordultunk, azt a minimális előnyt viszont már nem engedtük ki a kezünkből. 40 másodperccel a vége előtt kapufát dobtunk, a hollandok pedig kétszer támadhattak az egyenlítésért, még a kapusukat is levitték, de a mindent eldöntő lövésre esélyük sem volt. Úgy ért véget a meccs, hogy a sorsdöntő, utolsó támadásukból a parádés magyar védekezés miatt nem tudtak kapura sem dobni.

Teljesen megérdemelten ünnepelte a margitszigeti uszoda a magyar lányokat, akik a világbajnokság döntőjében az Egyesült Államokkal csapnak majd össze.