KezdőlapSportSportKeszthelyi Vivien lett az év női autóversenyzője

Keszthelyi Vivien lett az év női autóversenyzője

A 19 éves pilóta az elismerést többek közt annak köszönheti, hogy az első Forma-3-as szezonjában két kontinensen versenyezve több rekordot is megdöntött.

A fiatal autóversenyző az év elején az FIA F3 Asian Championship Winter Seriesben vett részt, ahol kilenc versenyen szerepelt. Ezzel ő lett az első magyar női pilóta, aki eljutott a nemzetközi F3-as kategóriáig. A szezont Európában folytatta, ahol az újonnan induló W Seriesben több mint száz versenyző közül választották be a világ 20 legjobb női pilótája közé. A nemzetközi sajtó által női Forma-1-ként emlegetett sorozatban Vivien szintén pontszerző helyen végzett, ezáltal pedig az első Forma-3-as idényben gyűjtött pontok tekintetében ő lett a magyar autósport történetének legeredményesebb pilótája a kategóriában.

„Köszönöm a megtisztelő elismerést. Igazán nagy öröm számomra, hogy a kevés Forma-3-as tapasztalatom ellenére sikerült ennyi pontot szerezve, eredményesen bemutatkozni a nemzetközi formula kategóriában” – mondta Keszthelyi Vivien. Az egyelőre még nem publikus, hogy a tehetséges versenyző 2020-ban melyik sorozatban folytatja.