2021.10.24
Salamon
Kezdőlap Címlap Rossz hír: meg kell műteni Szalai Ádámot

Rossz hír: meg kell műteni Szalai Ádámot

Az egyik legfontosabb játékosát veszítheti el a magyar labdarúgó-válogatott a sorsdöntő, októberi világbajnoki selejtezők előtt.

Szalai Ádámnak, a német élvonalbeli Mainz csatárának ugyanis a bal térdét meg kell műteni. A meniszkusza sérült meg, ami miatt artroszkópos beavatkozást hajtanak végre rajta. Az csak az operációt követően derül ki, mennyi időt kell kihagynia Szalainak.

A támadó a szombati, Freiburg elleni német bajnoki mérkőzés (0-0) első félidejében sérült meg, a szünetben le kellett cserélni. A magyar válogatott október 9-én Albániát fogadja a Puskás Arénában, három nappal később pedig Angliában játszik, ugyancsak világbajnoki selejtezőt. A mieink jelenleg az I csoport negyedik helyén állnak, az éllovas Anglia hat, a második pozícióban lévő Albánia két ponttal előzi meg a csapatot a harmadik lengyelek eggyel.

A csoportgyőztes automatikusan kijut a vébére, a második pedig pótselejtezőt játszhat, amire a magyar csapatnak még a Nemzetek Ligája-szereplése alapján is van halvány esélye.