KezdőlapCímlapRejtélyes kór gyötri Fucsovics Mártont

Rejtélyes kór gyötri Fucsovics Mártont

Aggodalomra ad okot a legjobb magyar teniszezővel, Fucsovics Mártonnal kapcsolatos legfrissebb hír. A világranglista 52. helyén álló játékos ugyanis visszatérő erős fejfájásának kivizsgálása még folyik, ezért visszalépett a jövő heti genfi ATP-250-es tornától, ami a Roland Garros előtti utolsó felkészülési verseny lett volna számára.

Fucsovics múlt vasárnap a római ATP-1000-es torna második selejtezőkörében a szerb Dusan Lajovic elleni meccset fejfájás miatt adta föl, és nem hangzik jól, hogy a minden bizonnyal migrénes tüneteinek okára eddig nem találtak magyarázatot. A nyíregyházi teniszező visszalépése a genfi eseménytől azért is fájó, mert 2018-ban megnyerte a salakpályás versenyt. Élete eddigi egyetlen ATP-tornagyőzelmét a német Peter Gojowczyk 6:2, 6:2-es legyőzésével érte el.

Elképzelhető, hogy a rejtélyes kór is közrejátszik abban, hogy Fucsovics meglehetősen gyenge évet fut 2022-ben, tíz győztes meccsével szemben tizenegy vereséget szenvedett. A legutóbbi két nagy tornán nem jutott főtáblára, és kedvenc Grand Slam-versenyén, az Australian Openen is már az első fordulóban búcsúzott.