KezdőlapCímlapOkosan fekteti be a téli olimián nyert milliókat Liu Shaoang

Okosan fekteti be a téli olimián nyert milliókat Liu Shaoang

A ferihegyi érkezés után Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a szurkolók rendelkezésére álltak, ahol igazi sztárokként fogadták őket. A két olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázót hihetetlen rajongás vette körül a haza érkezésüket követően, több száz autogramot osztottak szét, és láthatóan meghatotta őket a szurkolók szeretete.

A felkészülési időszak vége és maga az olimpia is nagyon kemény kihívást jelentett, így nem meglepő, hogy már szívesen pihennének.

– Még vár ránk egy világbajnokság márciusban, csak azután tudunk kiengedni – mondta Liu Shaolin Sándor.

Testvére elmondta, hogyan ünnepelnek szűkebb körben.

– Sajnos, anyukánk nem tudott kijönni a reptérre, mert a húgunk megbetegedett, de majd este összeül az egész család, és lesz időnk egymásra – árulta el Shaoang.

A két testvér ünnepléséből a család csak később veszi ki a részét, ám jelen volt a fiúk kínai edzője, Csang Csing Lina mellett az első mesterük, Erőss Julianna is: büszkén fotózkodott korábbi, a nyakukban olimpiai érmet viselő tantványaival.

A gyorskorisok jelentős pénzjutalomra számíthatnak (Shaoang 139,9, Shaolin 51,3 millió forintra), így nem csoda, hogy megkérdezték tőlük, milyen vágyukat teljesítik a megérdemelt pénzösszegből.

– Megveszem az első szembejövő Ferrarit – viccelődött Shaoang, aki magánügyének tekinti a kérdést, ám azt elárulta, nem veri el a jutalmat. – A tervem az, hogy okosan befektetem.

Indirekt/Blikk