KezdőlapÉletmódNem kötött életbiztosítást egy társaság sem az óceánátevező Rakonczay Gáborral

Nem kötött életbiztosítást egy társaság sem az óceánátevező Rakonczay Gáborral

Visszatér az óceánra a híres magyar extrémsportoló Rakonczay Gábor. Ezúttal egy speciális műanyagdeszkán állva evezi át az Atlanti-óceánt.

„Két hónapig építettem az Old Benoni nevű deszkámat, amin nincs kabin, viharban nem lehet elbújni rajta. Hogy a hullámok ne sodorjanak le a deszkáról, majd hozzákötözöm magam – mondta az Indirektnek a 38 éves világrekorder. – Kétszer már áteveztem, négyszer pedig átvitorláztam az óceánt, szóval van tapasztalatom a túlélésben.

Gábor január 20-án indul a spanyolországi Gran Canaria szigetről, két hónapig dacol majd a nagy vízzel, és ha minden szerencsésen alakul, március közepén az 5200 kilométeres út végén Antigua szigetén száll partra. Mint mondja, nem kötött életbiztosítást magára, nincs olyan társaság, amelyik vállalná ezt a kockázatot. Úgy tervezi, zsugorított ételt visz magával, ami a hegymászóknak is bevált, és tengervizet iszik majd, amit speciális készülékkel tísztít meg a sótól.

„Brutális útra indulok, a mentális felkészülésem és a magány kezelése határozza meg a túlélésemet. Én építettem a hajómat, bízom benne, rossz időben a 4 méteres hullámokat is el fogja viselni. Közben majd azzal vigasztalom magam, hogy egyszer minden vihar végetér – tette hozzá Rakonczay Gábor.