KezdőlapCímlapMost jött: Dzsudzsák kimaradt a magyar válogatottból

Most jött: Dzsudzsák kimaradt a magyar válogatottból

A magyar labdarúgó-válogatott szövetség kapitánya, Marco Rossi kijelölte a Nemzetek Ligája szeptemberi mérkőzéseire készülő válogatott keretet, amelyben nincs ott Dzsudzsák Balázs.

Az NL-ben a magyar válogatott előbb Törökországba megy, szeptember 3-án Sivasban játszik, majd szeptember 6-án az oroszokat fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

A klub nélküli, az MTK-ban edzegető Dzsudzsák Balázs nem tagja a keretnek, így a 109. válogatottságára még várni kell. A csapatkapitány tavalyelőtt volt ugyanebben a helyzetben, akkor sem volt csapata, és akkor sem számított rá a kapitány. Az Eszéken futballozó Kleinheisler Lászlóval sem számol most Rossi, ahogy a Hajduk Split játékosa, Gyurcsó Ádám sem kapott meghívót.

Rossi örült volna, ha Dzsudzsák is kerettag. „Lehetek jó vagy kevésbé jó kapitány, de legalább mindig következetes voltam. A döntéseimet senki nem befolyásolta, saját elveim mentén dönthetek” – mondta a szövetségi kapitány.

Négy újonc van – Cseri, Babati, Schäfer, Szőke –, Nikolics Nemanja (MOL Fehérvár) pedig Simon Krisztiánhoz (Újpest) hasonlóan visszatért.

Indirekt/Index