2023.12.08
Mária
Kezdőlap Címlap Menekülne Spanyolországból a Barcelona félholtra vert sztárfocistája

Menekülne Spanyolországból a Barcelona félholtra vert sztárfocistája

Először szólalt meg Pierre-Emerick Aubameyang a hétfő hajnali rablás óta. Családját és őt is a földre kényszerítették a fegyverekkel és vasrudakkal felszerelve a házába betörő rablók. A Barca csatárát úgy megsebesítették, hogy eltörött az állkapcsa, ami miatt hetekig játszani sem tud majd.

Pierre-Emerick Aubameyang az incidens óta először beszélt az „erőszakos gyávákról”, akik elkövették a rablást családi házában. A hírek szerint Aubameyangot egy négyfős banda bántalmazta, majd lőfegyverrel és vasrúddal fenyegették meg feleségét, Alysha Behague-t a két gyermekük előtt hétfőn a hajnali órákban.

Az Arsenal egykori sztárja a közösségi médiában közzétett bejegyzésében megerősítette, hogy az állkapcsa „sérült”, miután vasrúddal megütötték, és azt mondta, a családja „már nem érzi magát biztonságban a saját otthonunkban”.

„Hé, srácok, nagyon köszönöm az összes üzenetet. Vasárnap este erőszakos gyávák betörtek az otthonunkba, és megfenyegették a családomat és a gyerekeimet, hogy elraboljanak néhány holmit. Megsérült az állkapcsom, de rövid időn belül felépülök, és hála Istennek, senki másnak nem esett fizikai sérülése.

Nehéz megérteni és leírni azt az érzést, hogy már nem vagyunk biztonságban a saját otthonunkban, de családként túl leszünk ezen, és erősebbek leszünk, mint valaha. Köszönjük a támogatást, ez valóban sokat jelent nekünk.”

A Barcelona egy ötcsillagos szállodába költöztette Aubameyangot és családját, és pszichológiai tanácsadást kínált nekik a megpróbáltatások után.

Közben Aubameyang a Chelsea-vel tárgyalt az átigazolásáról. Ez a brutális támadás felerősítette benne és a családjában azt a vágyat, hogy elhagyják Barcelonát és visszaköltözzenek Angliába, bár ott is elég gyakran fordult elő olyan eset, amelynek világsztár futballista volt az áldozata.

Az ARA katalán hírügynökség jelentése szerint a rendőrség keresi a támadókat, ám úgy vélik, egy koszovói albánokból álló szervezett bandához tartoznak. Állítólag ez a banda korábban már megkísérelte a rablást, amikor a futballista a csapattal az Egyesült Államokban túrázott.

Az Athletic című lap arról számolt be, hogy bár a sérülés nem befolyásolhatja az átigazolását, könnyen lehet, hogy műtétre is szükség lesz, így a futballista jó ideig nem léphet pályára akkor sem, ha aláír a Stamford Bridge-re.