KezdőlapSportMajdnem kész az új Bozsik-stadion

Majdnem kész az új Bozsik-stadion

Akár még az idén átadhatják Kispesten az új Bozsik-stadiont. Már csak az utolsó simításokat végzik a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új arénáján.

Fotó: magyarepitok.hu

A munkálatok tavaly márciusban kezdődtek, akkor kezdték el bontani a tizennégyszeres magyar bajnok kispestiek régi stadionját, és építeni az újat. Mára szinte teljesen kész az új aréna, lerakták a vadonatúj, szép zöld gyepszőnyeget, felkerült rá az összes borítólemez, és felszerelték a piros-fekete-fehér műanyag székeket, amik a csapat színei. A korábbi kispesti legendáról, Bozsik Józsefről elnevezett stadion UEFA 4-es, azaz a legmagasabb kategóriás létesítmény lesz, ami 8200 szurkolót képes befogadni. A lelátók alatt szociális helyiségeket alakítanak ki, a négyszintes főépületben a sport- és technológiai helyiségek mellett VIP- és kiszolgálóterületek lesznek. A modern pályavilágítási-rendszer HD-minőségű közvetítéseket tesz majd lehetővé. Az aréna mellett 438 parkolóhelyet is kialakítanak a kivitelezők – írta a Magyarépítők.

A Honvéd új otthona tényleg gyönyörű lett. A történet egyetlen szépséghibája, hogy a stadion ára a finisben megugrott, a korábban tervezett 11,8 milliárdról 12,8 milliárd forintra. A sportlétesítményre már felkerült a Bozsik Aréna felirat, ami követi az elmúlt időszak trendjét, miszerint az új stadionok aréna elnevezést kapnak.

Kiss B. László