KezdőlapCímlapLewis Hamilton már le is mondott az idei Forma-1-es álmokról

Lewis Hamilton már le is mondott az idei Forma-1-es álmokról

A Red Bull és Max Verstappen sikerét hozta a hétvégi, Emilio Romagna Nagydíj. A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton számára viszont tragikusan zárult. Csak a 13. helyen autózott a célba, s már a negyedik futam után úgy érzi, idén semmi esélye nincs a végső győzelemre.

Már azt a tényt is szörnyű lehetett megérnie a brit pilótának, hogy a futam végére a tavalyi nagy rivális, Max Verstappen is lekörözte, de a mezőny nagy része is egy kört vert a nemrég még verhetetlennek hitt pilótára.

Hamilton levonta a konklúziót, a futam után arról beszélt, hogy ez a szezon nem róla szól majd, s gyakorlatilag már most feladta, hogy visszahódítsa a világbajnoki címet. Négy verseny után összetettben a hetedik helyen áll, a hátránya már 58 pont az első Charles Leclerc mögött.

Ment a zrikálás is. A Red Bull vezére, Helmut Marko azt mondta, hogy a Mercedes sztárja most eltöprenghet azon, hogy lett volna-e jobb ötlet még a tavalyi szezon végén visszavonulni. Hamilton azért vette a lapot, és elismerte, hogy egyre kevesebb az esélye az idei jó szereplésre.

– Egy felejthetetlen hétvége, az biztos – mondta Hamilton. – Ez nem az a verseny volt, amire számítottam, de azon fogok dolgozni, hogy ennél sokkal jobb eredményeket érjek el.

Toto Wolff még bocsánatot is kért a pilótájától, akinek számos nehézséggel kellett megküzdenie az incidensekkel teli verseny során.

„Szia, Lewis, sajnálom, amiért ma ebben az autóban kellett menned. Tudom, hogy ez vezethetetlen volt, és nem az, amit megérdemelnél. Ez egy szörnyű verseny volt. Ki fogunk jönni ebből.”

Mire a 37 éves pilóta így válaszolt: „Igen, ne aggódj, Toto. Csak dolgozz keményen tovább.”