2023.09.29
Mihály
Kezdőlap Címlap Koronavírusos lett Magyar Márk, így nem lesz párosunk a műkorcsolyázók közt az...

Koronavírusos lett Magyar Márk, így nem lesz párosunk a műkorcsolyázók közt az olimpián

Pozitív lett a műkorcsolyázó Magyar Márk PCR-tesztje csütörtökön a pekingi téli olimpián – tájékoztatta az MTI-t a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ), hozzátéve: a sportoló így nem tud jégre lépni Scsetyinyina Julijával a párosok versenyében.

A januári, tallinni Európa-bajnokságon hatodik, a tavalyi világbajnokságon 14. kettős a magyar küldöttségből utolsóként mutatkozott volna be pénteken a kínai ötkarikás játékokon. Scsetyinyina és Magyar azért utaztak később, majd érkezett közvetlenül a rajt előtt Pekingbe, mert probléma volt az egyikük korcsolyapengéjével.

A Magyar Olimpiai Bizottság által üzemeltetett magyarock.hu honlap csütörtök esti beszámolója szerint Magyar Márk repülőtéren elvégzett PCR-tesztje eredménytelen volt, ezért az olimpiai faluban megismételték a vizsgálatot, amely pozitív eredményt hozott. A műkorcsolyázót péntek délelőtt az ilyen esetekre kijelölt úgynevezett karanténhotelben helyezik el, a szobát pedig csak két, negatív eredménnyel záruló teszt után hagyhatja el.

„Kollégáink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Magyar Márk a lehető legkörültekintőbb eljárásban részesüljön, továbbá hogy partnere és edzője, akik közeli kontaktnak minősülnek, de negatív tesztet produkáltak, mielőbb hazautazhassanak” – olvasható a magyarock.hu-n.

Utoljára 66 évvel ezelőtt, 1956-ban szerepelt magyar műkorcsolyapáros olimpián, akkor a Nagy Marianna, Nagy László kettős harmadik lett.