KezdőlapCímlapKorcsolya vágta át a jéghokis nyakát - videó

Korcsolya vágta át a jéghokis nyakát – videó

Életveszélyes balesetet szenvedett egy kanadai jégkorongozó, néhány milliméteren múlt az élete.

Elképesztő jelenetek játszódtak le egy harmadosztályú svéd bajnoki hokimérkőzésen, amikor a hazai pályán játszó KRIF egyik játékosa elesett a jégen. Ahogy a lába a levegőbe emelkedett, a korcsolyája elvágta az őt kicselezni próbáló ellenfél nyakát.

Caleb Eefting nyakát az éles penge annyira felsértette, hogy ömlött belőle a vér. A sportoló először nem is érezte, hogy a korcsolya megvágta, csak egy durranást érzett. Ekkor még azt hitte, a korcsolya a sisakjának ütközött, aztán meglátta, hogy vérzik és kétségbe esett – írja a szmo az Aftonbladet információi alapján.

A férfi azt üvöltötte, hogy meghal, miközben jött le a pályáról. Az orvosok nyomókötést tettek a nyakára, hogy elállítsák a vérzést, majd kórházba szállították, ahol azonnali műtéten esett át.

Folyton azt kérdezgettem, meg fogok-e halni, ők meg csak próbáltak nyugtatni– idézte fel a történteket Caleb.

A kórházban olyan fájdalmat érzett, mint soha korábban, majd mikor néhány órával a műtét után felébredt, nem értette, hol van. Az orvosok szerint szerencsésnek mondhatja magát, mert ha a korcsolya milliméterekkel arrébb vágja el a nyakát, biztosan az életét veszti.

Caleb fizikailag jól érzi magát, ám nem tudja, hogyan reagá majd, ha ismét a jégre lép. Bízik benne, hogy félelem nélkül játszhat újra.