KezdőlapCímlapKeményen fogalmazott Hosszú Katinkáról az úszó szövetség elnöke

Keményen fogalmazott Hosszú Katinkáról az úszó szövetség elnöke

Komoly döntést vár Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke Hosszú Katinkától, ha tényleg vissza szeretne jutni a legjobbak közé: mostantól mindent az úszásnak kell alárendelnie.

A sportvezető kedden, az M4 Sport Sporthiradó című műsorában többek között arról is beszélt, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka milyen lehetőségek elé néz a jövőben. Szerinte mindenképpen Hosszúnak kell meghoznia a döntéseket, hogy folytathassa karrierjét.

„Sajnos közelről láttam a római Európa-bajnokságon a négyszáz vegyesét, nem volt szép látvány. Én kívánok neki sok erőt ahhoz, hogy tudja folytatni, de ahhoz, hogy ez megvalósuljon, neki magának is át kell állni” – nyilatkozta az úszószövetség elnöke és hozzátette, hogy „az úszás olyan, hogy teljes embert kíván, napi huszonnégy órában fejben ott kell lenni, nincs magánélet, nincs szerelem, nincs utazás, csak a monoton munka.”

Ha vissza tud ebbe állni, akkor ott lehet, ha nem, akkor sajnos azt kell mondjam, hogy a száz érmet nem fogja elérni – emelte ki.