KezdőlapCímlapKártérítési pert indítottak a tenisz szövetség volt főtitkára ellen: több százmillió a...

Kártérítési pert indítottak a tenisz szövetség volt főtitkára ellen: több százmillió a tét

A megtisztulásért küzdő sportszervezet munkaügyi és kártérítési pert kezdeményezett egykori sportigazgatója és főtitkára, Juhász Gábor ellen, akinek így bíróság előtt felelnie a sportszervezetet ért gazdasági hátrányokért.

Ha valaki azt gondolta, hogy szépen lassan kizárólag a szakmával foglalkozhat a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) új vezetősége, nos, az alaposan téved. Még mindig dőlnek ki csontvázak a szekrényekből, és még mindig a múlt bűneinek helyrehozatalával kell elsősorban foglalkozniuk, hogy a megtisztulás teljes lehessen.

Az MTI értesülése szerint az MTSZ munkaügyi pert indított Juhász Gábor ellen több százmillió forint összegű kár megtérítése miatt, mivel a volt főtitkár elnökségi jóváhagyás nélkül közjegyzői okiratba foglalt tartozáselismerő nyilatkozatot tett az A-Z cégcsoport javára akkor, amikor az MTSZ súlyos anyagi gondjai már nyilvánvalóak voltak, állami segítséggel konszolidációra szorult.

Juhász Gábor tavaly áprilisban elnökségi jóváhagyás nélkül tartozáselismerő megállapodást kötött az A-Z Tenisz Produkció Kft-vel (527 375 463 Ft) és az A-Z Produkció Kft-vel (39 714 519 Ft), amelyben a szövetség tartozását elismeri.

Mindeközben az állami támogatást biztosító Emmi már elutasította 425 993 567 forintig a kifizetést a két cégnek eredetileg nem támogatott, a költségtervben nem szereplő, illetve duplán számlázott tételek miatt. Az MTSZ jelenlegi főtitkára, Sütő Csilla az MTI-nek megerősítette az értesülést, ám mivel a jogi procedúra folyamatban van, egyelőre nem kívánta kommentálni.

A közjegyzői okiratba foglalt tartozáselismerés alapján az MTSZ számláit inkasszálták, amely inkasszó egy éven keresztül fennállt. Idén március 11-én a NAV határozatban megállapította, hogy az A-Z Tenisz Produkció 940 837 000 forint értékben leadott számlái mögött tényleges gazdasági esemény, illetve teljesítés nem állt.

Az MTSZ korábbi tájékoztatása szerint a szövetség 2016 és 2020 között 8,5 milliárd forintot kapott nemzetközi versenyek megrendezésére a magyar államtól, ebből az A-Z Tenisz Produkció Kft. és az Open Time Kft. együttesen hétmilliárd forintnyi kifizetéshez jutott, átláthatatlan körülmények között.

Indirekt/10per.hu