KezdőlapCímlapKarim Benzema kapta idén az Aranylabdát

Karim Benzema kapta idén az Aranylabdát

A Real Madridot erősítő francia Karim Benzema nyerte el a France Football magazin által odaítélt, az év legjobb játékosának járó Aranylabdát.

Alfredo Di Stéfano, Raymond Kopa, Ronaldo, Luis Figo, Fabio Cannavaro, Cristiano Ronaldo és Modric után megvan a nyolcadik játékos, aki a Real Madridban nyújtott teljesítményével érdemelte ki az Aranylabdát.

Az említett labdarúgó nem más, mint Karim Benzema, aki a tavalyi szezonban a spanyol bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is megnyerte a királyi gárdával, arról nem is beszélve, hogy mind a két sorozat gólkirályi címét is besöpörte, illetve a világklasszisokkal felálló francia válogatottnak is újra oszlopos tagja lett.

Benzema 24 év után szerzett ilyen jellegű dicsőséget hazájának, utoljára ugyanis 1998-ban volt példa arra, hogy francia futballista kapta a rangos elismerést. Akkor a Juventus játékosaként pont az a Zinédine Zidane bizonyult a legjobbnak, aki ezúttal hatalmas mosollyal az arcán adta át a díjat a győztesnek.

Karim Benzema már előzetesen is az Aranylabda legnagyobb esélyesének számított: a szurkolók és a szakértők tökéletesen egyetértettek abban, hogy a Real Madrid csatára az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményével a labdarúgás legnagyobbjai közé emelkedett.