KezdőlapCímlapJó hír: lehetnek nézők a Bayern-Sevilla Szuperkupa-döntőn a Puskásban

Jó hír: lehetnek nézők a Bayern-Sevilla Szuperkupa-döntőn a Puskásban

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden úgy döntött, hogy a szeptember 24-ei Bayern München–Sevilla Szuperkupa-döntőt korlátozott számú néző előtt rendezik meg a budapesti Puskás Arénában.

A több mint 67 ezer néző befogadására alkalmas stadion 30 százalékos kapacitással, vagyis nagyjából húszezer néző előtt rendezhetik meg a döntőt. Az európai szövetség a Szuperkupa-döntőn vizsgálja meg, hogy milyen hatása van annak, ha korlátozott számban, a megfelelő óvintézkedések betartása mellett szurkolók is megtekinthetik a nemzetközi találkozókat. Az UEFA megerősítette: ettől eltérő döntésig minden más nemzetközi mérkőzést zárt kapuk mögött rendeznek meg.

„Bízunk benne, hogy a budapesti Szuperkupa-döntő lesz az első lépés ahhoz, hogy a nemzetközi mérkőzéseket ismét szurkolók előtt rendezhessük meg. Szorosan együttműködve dolgozunk a magyar szövetséggel és a magyar kormánnyal azon, hogy biztosíthassuk a résztvevők és a szurkolók egészségének megóvásához szükséges intézkedéseket” – fogalmazott Aleksander Ceferin, az UEFA elnöke.

A magyar szurkolók jegyvásárlási lehetőségeiről az UEFA hamarosan tájékoztatja a magyar szövetséget, írja az MLSZ honlapja.

Indirekt/Index