2023.12.09
Natália
Kezdőlap Címlap Ilyen nincs: fél óra alatt 3 öngólt lőtt a focista

Ilyen nincs: fél óra alatt 3 öngólt lőtt a focista

A száraz tény, az Egyesült Államok női futballválogatottja 5-0-ra legyőzte Új-Zéland csapatát a Shebelieves Cup keretében. Az viszont valószínűleg sporttörténelmi pillanat volt, hogy az új-zélandi Meikayla Moore harmincegy perc alatt három öngólt vétett.

A 25 éves futballista örökre emlékezetessé tette ezt a napot, bár bizonyára legszívesebben elfelejtené azt, ami az Egyesült Államok-beli Carsonban történt. Az 5. percben lábbal, majd egy perccel később fejjel mattolta saját kapusát.

Az első kettő még peches mozdulat volt, a 36. percben aztán egy nagyon sima. Jobb oldali beadást rúgott közelről saját kapujába, lehet, hogy már csak világcsúcsot akart ezzel dönteni. Az amerikaiak aztán a második félidőben még két gólt rúgtak, ezúttal már külső segítség nélkül.

Azért hozzá kell tenni, Moore-t nem az utcáról hívta be az új-zélandi kapitány. A védő három szezont húzott le a világ egyik legerősebb bajnokságában, a Bundesligában, majd a mostani szezontól kezdve a Liverpool futballistája. Ez nem az ő meccse volt, de a bakik ellenére az edzője végig a pályán tartotta.