KezdőlapCímlapÍgy sorozták be erőszakkal a Putyint bíráló olimpiai bajnok hokist az orosz...

Így sorozták be erőszakkal a Putyint bíráló olimpiai bajnok hokist az orosz hadseregbe

Egy orosz jégkorongsztárt, aki nemrégiben egy millió dolláros szerződést kötött egy amerikai csapattal, tegnap orosz civil ruhás rendőrök fogtak el, majd bevitték a hadsereg sorozási irodájába, hogy várhatóan Ukrajnába küldjék harcolni.

A 25 éves olimpiai bajnok Ivan Fedotovot a jelentések szerint egy csapat rendőr vette őrizetbe egy szentpétervári jégpálya előtt. A sportoló a behívó ellenére sem akart csatlakozni az orosz hadsereghez az ukrajnai harcokban, sőt helyette még egy amerikai NHL csapathoz Philadelphia Flyershez akart szerződni egy millió dollárért. A Putyin vezette orosz hadsereget ezért most bosszút állt.

Fedotov korábban az orosz hadsereghez szorosan kötődő fővárosi klubnál, a CSKA-nál játszott, aminek a neve lefordítva annyit tesz: a hadsereg központi sportklubja.

A jégkorongozóval történt eseményekről először a Fontanka hírportál számolt be . A lap szerint Fedotov most az USA helyett az orosz hadsereghez kerülhet – de börtönbe is kerülhet az állítólagos behívócsalás miatt.

A játékos nemrégiben nyilvánosságra hozta, hogy az NHL-ben szeretne játszani. Ezen tette pedig szándékos kísérletnek tűnt a besorozása meghiúsítására az orosz hadsereg szemében.

Daily Mail most közzétette a videót is, amelyen az a pillanat látható, amikor Fedorovot őrizetbe veszik a szentpétervári jégpályán.