Huszonöt éve kezdődött a Fradi BL-menetelése

1591

A Ferencváros labdarúgócsapata 25 évvel ezelőtt történelmi tettet hajtott végre: első magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A jubileumra ma egész napos rendezvénnyel emlékeznek a Groupama Arénában.

Pont ma huszonöt éve, hogy az FTC lejátszott első Bajnokok Ligája mérkőzését a svájci Grasshoppers ellen. A 25. évforduló emlékére a Fradi vasárnap egész napos ingyenes rendezvénnyel emlékezik a Groupama Arénában. Már kapunyitáskor, azaz 10 órakor érdemes kilátogatni a stadionba. A csapat BL-meneteléséről dokumentumfilmet vetítenek délelőtt és délután, valamint a vadonatúj Fradi Kamion, a Fradi Múzeum és a Fradi Shop is egész nap várja a drukkereket, s különböző játékokkal is készülnek a szervezők: lehet majd csocsózni, pingpongozni és teqballozni is (utóbbit a BL-sztárok ellen). És természetesen beszélgetések is lesznek az FTC BL-sztárjaival.

Az eseményen korabeli fotókkal, rengeteg archív felvétellel felidézik a két óriási csodát, az Anderlecht kiverését és a Grasshoppers elleni 3–0-s zürichi győzelmet, valamint az azt követő felejthetetlen ünnepléseket. De vasárnap arra is fény derül, mi történt a svájci összecsapás szünetében Vincze Ottó le nem cserélése körül.

Kiss B. László