KezdőlapCímlapHosszú Katinka élvezi az életet: nem tudni, láthatjuk-e még medencében

Hosszú Katinka élvezi az életet: nem tudni, láthatjuk-e még medencében

Minden jel arra utal, hogy már nem az élsport a legfontosabb Hosszú Katinka életében. A háromszoros olimpiai bajnok úszóklasszis továbbra sem versenyez. Olaszországban pihen, szabadidejét szerelme és edzője, Gelencsér Máté társaságában tölti. Emellett menedzserként segíti klubját, az Iront, amely a Nemzetközi Úszóligában (ISL) érdekelt.

A Blikk úgy értesült, Hosszú úszóként biztosan nem vesz részt a jelenleg Nápolyban zajló sorozat idei küzdelmeiben, s ebben az évben már egyáltalán nem versenyez. Nem tervezi, hogy a novemberi kazanyi rövid pályás Európa-bajnokságon, majd pedig a decemberben Abu-Dzabiban sorra kerülő vb-n megméresse magát.

Az úszó a balul sikerült tokiói ötkarikás viadal után, amelyen csak egy ötödik és egy hetedik helyezést ért el, még azt hangsúlyozta, folytatja. Most azonban bizonytalanná vált, látjuk-e még őt nagy világeseményen rajthoz állni.

– Szeretek úszni, szeretek edzeni. Úgy érzem, ennél bőven tudok jobb is lenni. Nem egy rosszul sikerült verseny után szeretném azt mondani, hogy ennyi elég volt – fogalmazott az olimpiát követően a sportoló.

Egy, úszóberkekben jártas bennfentes szerint Hosszú remekül érzi magát élsport nélkül. Mindezt a Facebook- és az Instagram-oldalára feltöltött, a szerelmével közös képei is alátámasztják.

– Katinka élvezi az életet, elégedett a jelenlegi helyzetével. Egyáltalán nem tűnik úgy, hogy hiányozna neki a versenyzés. Éveken keresztül gyakorlatilag az összes létező viadalon elindult, de most az ősszel kihagyja az ISL fordulóit, ami azért lehet furcsa, mert a sorozat létrejöttét nagyban neki köszönhetjük. Ebben a helyzetben, felkészülés nélkül nincs rá esély, hogy nekivágjon a közelgő Európa-bajnokságnak és a vébének – mondta a Blikknek a neve elhallgatását kérő informátor, aki szerint akár az is elképzelhető, hogy Hosszú pályafutása a tokiói olimpiával lezárult. – Jelenleg nem érezni rajta a motivációt a folytatásra. Szeret a párjával, Mátéval és a családjával lenni. Azt látni, hogy már nem az úszás a legfontosabb az életében. Az elmúlt hetek alapján egyáltalán nem lepne meg, ha többé nem látnánk őt versenyezni.

Indirekt/Blikk