KezdőlapCímlapHoppá: távozik a belga tulaj Újpestről

Hoppá: távozik a belga tulaj Újpestről

Rövid szónoklatában Móring József Attila országgyűlési képviselő a belgáról konzekvensen mint távozó tulajdonosról beszélt.

Szombaton hosszú idő után először rendeztek ismét szurkolói teremfoci-tornát a IV. kerületi fanatikusok – írja a Goal.com magyarországi kiadása.

Az Újpest Család Kupán 26 csapat vett részt és a tornára nem csak Észak-Pestről, hanem az ország minden tájáról, sőt, a határon túlról is érkeztek lila-fehér drukkerek.

A legendák és a szurkolók közti gálameccsen pályára lépett többek között Zámbó Sándor, Jurácsik Mátyás, Jenei Sándor és Mészöly Géza is, majd a meccset követően nagy bejelentésekre került sor.

A legnagyobb bejelentést Móring József Attila országgyűlési képviselő tette meg, és ez hozta a legnagyobb ovációt a csarnokban. A képviselő elmondta, sokan, régóta dolgoznak már azért, hogy az Újpest tradicionális címere visszatérjen, s a klub új kezekbe kerüljön. Móring azt is megosztotta a szurkolókkal, hogy ez már belátható közelségben van, napokon belül még ennél is nagyobb bejelentésekre kerülhet sor, ugyanis legközelebb pénteken tárgyal majd az új tulajdonosi kör Roderick Duchâtelettel, amely során reményei szerint pontot tesznek az ügy végére. Rövid szónoklatában Móring József Attila a belgáról konzekvensen mint távozó tulajdonosról beszélt.

A tornát is szervező Újpest 1885 Szurkolói Klub már évek óta kutatja azt a trófeát, amelyet az Újpest még 1930-ban, Genfben hódított el az akkor legrangosabb európai klubtorna, a Bajnokok Tornája során – amely a mai Bajnokok Ligája elődjének is tekinthető. Mivel azonban a serleg az 1990-es években eltűnt, és a kutatások nem hoztak eredményt, a szurkolói klub úgy döntött, Szilágyi Erzsébet ötvösművésszel elkészíttetik a trófea pontos mását. Az erről szóló megállapodást a drukkerek előtt írták alá szombaton, a munka pedig megközelítőleg egy évet vesz majd igénybe.