KezdőlapCímlapHiába nyert az utolsó fordulóban magabiztosan, kiesett az MTK az első osztályból

Hiába nyert az utolsó fordulóban magabiztosan, kiesett az MTK az első osztályból

Furcsa fordulatokra képes a futball: néhány hónapja aligha hitték volt a Budapest Honvéd szurkolói, hogy a bennmaradást megünneplik, mégis így történt vasárnap. A csapat idegenben 2-1-re verte a Puskás Akadémiát, így megőrizte élvonalbeli tagságát, az MTK viszont a DVSC elleni 3-0-ás győzelme ellenére búcsúzott.

A kiesés szempontjából izgalmasan alakult a labdarúgó-NB I hajrája, hiszen a sokáig pocsékul szereplő MTK megtáltosodott, így az utolsó fordulóban még volt esélye a bennmaradásra. Ehhez az kellett volna, hogy győzzön a Honvéd pedig kikapjon. A siker megvolt, de a rivális is megszerezte a három pontot, így az első osztályban folytathatja, a kék-fehérek kiestek.

– A bennmaradásnak örülök, annak viszont nem, ahogy ez sikerült, csak az utolsó pillanatban derült ki, hogy nem esünk ki. Egy-két meccsen tudtunk jól játszani a tavasszal, de folyamatosan nem, ezért kellett izgulnunk az utolsó fordulóig.Ezen mindenképpen változtatni kell a következő bajnokságban- mondta Nebojsa Vignjevics, a Honvéd szerb vezetőedzője.

A dobogó második fokán a Kisvárda végzett, mivel hazai pályán megverte a ZTE-t, a vasárnap vesztes Puskás lett a harmadik.