KezdőlapCímlapHatalmas siker: Szili István legyőzte a többszörös világbajnok Felix Sturmot

Hatalmas siker: Szili István legyőzte a többszörös világbajnok Felix Sturmot

Hatalmas diadal: Szili István a korábbi ötszörös világbajnok német Felix Sturmot legyőzve szerzett jogot magának, hogy a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) interkontinentális bajnokaként a vb-övéért küzdhessen.

A szombati nagyközépsúlyú összecsapást Szili a pontozók többségi döntésével nyerte, 26 győzelemmel, 2 vereséggel és 2 döntetlennel legközelebb már a szervezet trónjáért bokszolhat a brit Lerone Richards ellen.

A meccsen Sturm végig árnyéka volt önmagának. A felek a harmadik menetben összefejeltek, felrepedt fejbőre miatt a német a hetedik menetben csak orvosi vizsgálat után folytathatta az összecsapást. A sérülés miatt a Svájcban élő Szilit és a bírót kritizálta az ellenfél trénere.

– Nem Felix, hanem a bíró volt a vesztes. Nagyon problémás mérkőzés volt, amelyen a fejelést és a mélyütéseket sem büntették – nyilatkozta Maurice Weber, Sturm edzője.

Nem értett egyet a bírálatokkal a győztes Szili.

– Tisztességes sportoló vagyok, a fejeléssel kapcsolatos vád pedig ostobaság – mondta a győztes magyar a meccs után. – A tervem az volt, hogy kezdettől fogva nyomást gyakorlok rá. Éreztem az öklömet Felix arcában.

A 43 éves Sturm még nem zárkózott el véglegesen a folytatás lehetőségétől a meccs után, de promótere, Ludger Inholte szerint vélhetően ez volt az egykori világbajnok utolsó összecsapása.

Indirekt/Blikk