KezdőlapCímlapHarc a bőrrákkal: megint műteni kell Miló Vikit

Harc a bőrrákkal: megint műteni kell Miló Vikit

Újra harcol a rákkal Miló Viktória.

A személyi edzőként dolgozó korábbi bokszoló sokadszorra fekszik kés alá, pár hete ugyanis újabb elváltozást fedezett fel a testén.

– Hamarosan műtenek, mert három hete újabb foltot találtam a mellkasomon – sóhajtott Miló Viktória.

A bokszoló életének a bőrrák elleni küzdelem a mindennapjaihoz tartozik, 2009 óta tizedik alkalommal diagnosztizálják a betegséggel, és ötször az is kiderült, hogy a talált elváltozás rosszindulatú sejteket is tartalmazott, így ő a saját példájával mutatja meg újra és újra, mennyire fontos az anyajegyszűrés.

– Sajnos, ahogy öregszem, egyre nagyobb az esélye, hogy gyanús elváltozást találnak. Most már negyedévente járok szűrésre, amelynek a fontosságát nem győzöm eleget hangsúlyozni, de emellett figyelem a bőröm, mert ebben már nagy gyakorlatom van. Így szúrtam ki azonnal, hogy valami nincs rendben, főleg azért, mert a szeptember eleji szűrésen még csak jelen sem volt az a folt, amely miatt most orvoshoz fordultam – magyarázta a Blikknek Viktória, akinek korábban úgynevezett basaliomái voltak, amely ugyan rosszindulatú bőrdaganat, de a legritkább esetben képez áttétet a szervezetben, így időben elkapva kezelhető.

– Minden egyes alkalommal megijedek és bízom abban, hogy nem melanoma az, amit találtak. Az ugyanis sajnos sokkal veszélyesebb, gyorsan áttétes lehet, és akkor nagy lehet a baj – vallotta be lapunknak a félelmeit Miló, aki elárulta, nem is a műtétre készülés a legnehezebb ilyenkor. – A műtét utáni két hét, amíg megjön a citológiai eredmény, az maga a pokol. Egyébként is 12 éve élek azzal a tudattal, hogy bármikor kiújulhat a bőrrákom, de próbálok mindent megtenni, hogy megelőzzem a nagy bajt. De ez a folt most nagyon gyorsan nő, ezért megijedtem. A várakozás az eredményre pedig őrjítő lesz – árulta el a sportoló, akinél legutóbb tavaly decemberben újult ki a betegség.

– Akkor nem kellett műteni, egy gyógyszeres kezelésen vettem részt, de csúnya maradt a helye. Többnyire a mellkasomon találtam korábban a daganatokat, így tele vagyok hegekkel. Hiába csináltattam meg a melleimet, hogy büszkén viselhessek dekoltált ruhákat, most legszívesebben eltakarnám – panaszkodott Miló Viktória, aki persze tudja, az egészségért néha meg kell fizetnie azt az árat, hogy egy heg marad a műtét helyén.

Indirekt/Blikk