2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Gyászol a Forma-1-es világ: elhunyt Sir Frank Williams

Gyászol a Forma-1-es világ: elhunyt Sir Frank Williams

Szomorú hírt jelentett be vasárnap kora délután a Williams F1-es csapata: 79 évesen elhunyt az alakulatot megalapító Sir Frank Williams, aki korábban maga is autóversenyző volt, és hivatalosan több mint 50 évig szerepelt csapatfőnökként a királykategóriában.

„Mély fájdalommal osztjuk meg a hírt a Williams család nevében, hogy 79 évesen elhunyt a Williams Racing alapítója és korábbi csapatfőnöke, Sir Frank Williams. Pénteken kórházba került, és vasárnap reggel családja körében békésen távozott az élők sorából” – tudatta hivatalos közleményben a Williams F1-csapata vasárnap kora délután.

Fiatalkorában Williams autóversenyzőként és szerelőként is kipróbálta magát, de az igazi siker csapatfőnökként jött el számára. Először Frank Williams Racing Cars néven alapított csapatot, és ilyen-olyan partneri segítségeknek köszönhetően a Formula–1-ben is szerepelhetett csapatával, ám elhagyta az alakulatot, és 1977-ben megalapította a ma is az F1-ben versenyző Williamst. Utóbbi csapat hét egyéni és kilenc konstruktőri világbajnoki címmel büszkélkedhet azóta.

Indirekt/nemzetisport.hu