KezdőlapCímlapGulácsi Péter kereste a legtöbb pénzt idén a magyar sportolók között

Gulácsi Péter kereste a legtöbb pénzt idén a magyar sportolók között

Nincs új a nap alatt, az idén is a Németországban légióskodó futballisták kerestek a legjobban a magyar sportolók közül.

Az első ötbe csupán egy teniszező, Fucsovics Márton tudott befurakodni. Az idei tokiói olimpia győztesei még csak megközelíteni sem tudták az aranyérmek után járó pénzükkel a focistákat.

A legjobban kereső magyar sportoló Gulácsi Péter, a német RB Leipzig kapusa, akinek a fizetése 1,82 milliárd forintnak megfelelő euró. A válogatott labdarúgót két lipcsei csapattársa követi a listán: Willi Orbán (1 milliárd) és Szoboszlai Dominik (905 millió). Már a pályafutása vége felé jár, s a csapatában, az 1. FSV Mainzban is csak epizódszerepeket kap a héten megműtött Szalai Ádám, de a fizetésével més sokan cserélnének. A 33 éves csatár több mint 1,5 millió eurót, egészen pontosan 543 millió forintot keresett ebben az évben.

A legjobb ötben csupán egy olyan sportoló van, aki nem futballista. 2018 után másodszor lépte át pályafutása során egy naptári évben az 1 millió dolláros (320 millió forintos) álomhatárt Fucsovics Márton keresete. A 2021-es esztendőben, az egyéni és a páros eredményeket is figyelembe véve 1,1 millió dollárt (352 millió forintot) ütögetett össze a világranglistán 40. MTK-sportoló.

Legjobban kereső magyar sportolók

1. Gulácsi Péter (labdarúgás, RB Leipzig)1,82 milliárd Ft

2. Willi Orbán (labdarúgás, RB Leipzig)1 milliárd Ft

3. Szoboszlai Dominik (labdarúgás, RB Leipzig)905 millió Ft

4. Szalai Ádám (labdarúgás, Mainz)543 millió Ft

5. Fucsovics Márton (tenisz)352 millió Ft

Legtöbb jutalmat kapó olimpikonok:

1. Csipes Tamara (kajak)107,2 millió forint

2. Kozák Danuta (kajak) és Milák Kristóf (úszás)100 millió

3. Szilágyi Áron (vívás) és Bodonyi Dóra (kajak)78,5 millió

4. Kopasz Bálint (kajak)71,5 millió

5. Pap Bianka (paraúszó)64,9 millió

Indirekt/Blikk