KezdőlapCímlapGombócból is sok: 47-2-re nyert a kápolnásnyéki focicsapat, Zétény 16 gólt lőtt

Gombócból is sok: 47-2-re nyert a kápolnásnyéki focicsapat, Zétény 16 gólt lőtt

Internetes híresség lett a Tóvill-Kápolnásnyék 15 éves labdarúgója, aki 16 gólt szerzett a hétvégi U16-os bajnoki mérkőzésen a Martonvásár ellen. Muhel Zétény fantasztikus teljesítményére a Trollfoci figyelt fel, és osztotta meg közösségi oldalán. Rengeteg hozzászólás érkezett a nem mindennapi teljesítményhez, többen azzal heccelték, hogyan fordulhatott elő olyan időszak a mérkőzésen, amikor nem talált be:

„Megkérdezném tőle, mit csinált a 73. és a 86. perc között?” – írta az egyik kommentelő. Mások meg is tippelték, hogy milyen egyéb elfoglaltság kötötte le a gólcsendek alatt.

„A szemébe sütött a nap”, „Megállt pihenni” – jegyezték meg többen viccesen.

A Blikk megtalálta a 16 gólos focistát, aki szerényen nyilatkozott.

– Csak tettem a dolgom, amikor helyzetbe kerültem, egyértelműen a gólszerzésre törekedtem. Ilyenkor arra koncentrálok, hogy az adódó lehetőségeket kihasználjam – mondta Muhel Zétény.

A meccs végeredménye 47-2 lett a hazaiak javára, de a feltételek nem voltak egyenlőek. A vendégek ugyanis mindössze hét játékossal tudtak kiállni.

– Az ellenfél négyes emberhátrányban volt. Becsülettel kiálltak a mérkőzésre, nem ijedtek meg. A nehézségük ellenére küzdöttek, de nem voltak szerencsések aznap – tette hozzá sportszerűen a 15 esztendős futballista.

A 16 gól ellenére Zétény nem számított a hirtelen jött hírnévre.

– Nagyon meglepett, hogy megemlítettek a Trollfoci oldalon. Először nem is akartam elhinni – mondta a meccs hőse, aki azt az egyet sajnálja, hogy az eredeti posztban nem emelték ki, hogy az ellenfél csak hét emberrel játszott. – A kommentelők többsége így nem tudta, hogy azon a meccsen hányan álltak ki ellenünk, és bántott a dolog, hogy esetleg néhányan sportszerűtlennek tartanak engem és a csapatunkat. Persze, hogy volt erről szó az öltözőben is, de mi sosem viccelődünk az ellenfeleinken, hanem tiszteljük őket.

Indirekt/Blikk