2023.12.06
Miklós
Kezdőlap Címlap Fegyveres banda követelt milliárdokat a francia focisztártól

Fegyveres banda követelt milliárdokat a francia focisztártól

A francia rendőrség megerősítette, hogy szervezett csoportban elkövetett zsarolási kísérlet miatt indított nyomozást egyelőre ismeretlen tettesek ellen, akik még márciusban fegyverrel kényszerítették a Manchester United egykori focistáját 11 millió font átadására.

A futballsztár, Paul Pogba arról számolt be a francia hatóságoknak, hogy egy fegyveres banda párizsi lakásában pénzt követelt tőle. Pogba egy döbbenetes állítással egészítette ki a vallomását: a bandát, amely 13 évre visszanyúló védelmi szolgáltatásokért akart pénzt, a testvére Mathias Pogba szervezte.

Párizsi igazságügyi források vasárnap megerősítették, hogy „szervezett csoportban elkövetett zsarolás kísérlete” miatt indult nyomozás. Vasárnap este egy, az ügyhöz közel álló forrás a Franceinfo hírportálnak elmondta, hogy Pogba testvérét és gyermekkori barátait mind gyanúsítottként nevezték meg.

Közben megszólalt Mathias Pogba is, aki egy bizarr videóban arról beszélt, hogy olyan információkat tud a Juventus középpályásáról, amelyeknek komoly visszhangja lehet.

„Paul, te tényleg teljesen el akartál hallgattatni. Hazudsz és börtönbe akarsz küldeni, de – veled ellentétben – én mondom majd el az igazságot és a tényeket a történetről. A francia, angol, olasz és spanyol közvélemény – vagyis az egész világ –, valamint a bátyám szurkolói, de még inkább a francia válogatott és a Juventus, a bátyám csapattársai és a szponzorai megérdemlik, hogy bizonyos dolgokat megtudjanak” – mondta a focista testvére.

A videó végén Mathias Pogba még Kylian Mbappéról, a Paris SG sztárjáról is említést tett, de semmi konkrétumot nem árult el.

Vasárnap este egy igazságügyi forrás azt mondta: „A Szervezett Bűnözés Elleni Igazságügyi Rendőrség Központi Hivatalának nyomozói úgy tudják, a gyermekkori barátok és két csuklyás, felfegyverzett férfi csapdába ejtette a futballsztárt.”

A megfélemlítési akciókat áprilisban Manchesterben, később pedig az olaszországi Torino környékén hajtották végre, ahol Pogba jelenleg játszik. A banda állítólag március végén Pogbát Párizsban a Lagny-sur-Marne nevű külvárosában lévő lakásba is elvitte, ahol a játékos felnőtt. Ott a csapat tagjai azzal vádolták Pogbát, hogy nem segít nekik anyagilag, mióta profi játékos lett.

A rendőrségi kihallgatások során Paul Pogba elmondta, mindig is közel állt gyermekkori barátaihoz, és amikor csak tudott, anyagilag is segítette őket. Januárban azonban az egyiket kirúgta manchesteri házából, miután kiderült, hogy Pogba hitelkártyájáról 200 ezer eurót lopott el.

Paul Pogba 2018-ban világbajnokságot nyert Franciaországgal, a Manchester Unitednél eltöltött hat év után, dén nyáron pedig szabad átigazolással tért vissza a Juventushoz. Jelenleg térdsérüléssel bajlódik, s várhatóan a jövő hónapban tér vissza.