KezdőlapCímlapFantasztikus sikert aratott az Európa-ligában a szinte végig emberhátrányban játszó Ferencváros

Fantasztikus sikert aratott az Európa-ligában a szinte végig emberhátrányban játszó Ferencváros

Szinte az egész meccsen emberhátrányban volt a Ferencváros, mégis legyőzte a Trabzonsport.

A Fradi a török bajnok ellen kezdte az Európa-liga csoportkörét, mégpedig néhány meglepetéssel. Csercsesov mester ugyanis kihagyta a kezdőből a csapat két legjobbját, Laïdounit (beteg volt) és Ryan Mmaee-t, valamint Esitit is, az Újpestnek hatot gurító csapatból pedig kimaradt még Mercier és Kovacevic is.

Az eredmény tükrében jól döntött, hiszen a Ferencváros 3–2-re legyőzte a Trabzonsport.

Ráadásul a fentiek helyet a csapatba bekerülő Besic valami félelmetes mezőnymunkát végzett, Vécsei pedig pazar gólpasszt adott.

Budapest, 2022. szeptember 8. A ferencvárosi Nguen Tokmac gólt lõ az Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában játszott Ferencváros-Trabzonspor mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. szeptember 8-án. Mellette: Jens Stryger Larsen, a török csapat játékosa. MTI/Szigetváry Zsolt

A csapat legjobbja pedig az a Tokmac volt, aki május óta nem rúgott gólt tétmeccsen: most két gólt rúgott és adott egy gólpasszt is. Természetesen Adama Traoré is rúgott egy gólt, a 14. Fradi-meccsén már a tizenkettediket, hatalmas igazolás volt.

Budapest, 2022. szeptember 8. A ferencvárosi Adama Traoré gólt lõ az Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában játszott Ferencváros-Trabzonspor mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. szeptember 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A Fradi már az ötödik percben vezetést szerzett, Tokmac kapásból talált be.
Aztán Civic nehéz helyzetbe hozta a magyar bajnokot, a 16. percben kiállították. Mégis növelte az előnyét, Tokmac passzát Traoré pöccintette el a kapus felett, majd egy rossz labdaátvétel után szépíteni tudott a Trabzon az első félidő végén.
De Tokmac gondoskodott arról, hogy mégis kétgólos előnnyel menjen a Fradi a szünetre, higgadtan berúgta a tizenegyest.

Budapest, 2022. szeptember 8. A ferencvárosi Kristoffer Zachariassen (hátul) és Marc Bartra, a török csapat játékosa az Európa-liga csoportkörének 1. fordulójában játszott Ferencváros-Trabzonspor mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. szeptember 8-án. MTI/Kovács Tamás

A törökön a 71. percben közelebb kerültek, majd a lefújás előtt néhány perccel egyenlítettek is, azonban szerencsére lesről. Az öt perc ráadást is kihúzta a Fradi és végül hősies sikert aratott.

A Ferencváros 1995 után kezdett győzelemmel csoportkört, vezeti is a négyest.