KezdőlapCímlapElképesztő fizetés: 71,2 milliárdos szerződést dugtak az amerikaifoci-sztár orra alá

Elképesztő fizetés: 71,2 milliárdos szerződést dugtak az amerikaifoci-sztár orra alá

A tengerentúli profi amerikaifutball-liga, az NFL előző két alapszakaszának legértékesebb játékosa, Aaron Rodgers csúcsgázsiért marad a Green Bay Packersnél. A 38 éves sztárirányító, aki egész pályafutását a wisconsini csapatnál töltötte, négy évre 200 millió dollárért (71,2 milliárd forint) hosszabbít. Ha aláír, akkor ő lesz a liga legjobban fizetett játékosa. Rodgers a szerződésből 153 millió dollárt (54,4 milliárd Ft) akkor is megkap, ha megsérülne. Egyébként a 2022-es fizetési listát eddig Patrick Mahomes, a Kansas City Chiefs klasszisa vezette évi 45 millió dollárral (16 milliárd Ft). Ezt ugrotta most meg Rodgers további 5 millió dollárral.

A 18. idényére készülő klublegenda amúgy az elmúlt években többször is kritizálta a Packers vezetőségét a szerinte nem megfelelő játékospolitikája miatt. A csapat Rodgers irányításával csak egyszer, 2011-ben tudott bajnoki címet nyerni, a legutóbbi három idényből kétszer a főcsoportdöntőben, az előző rájátszásban pedig a főcsoport-elődöntőben kapott ki.

– Nagyon nehéz döntést kell meghoznom, még azon is elgondolkodtam, hogy visszavonulok – mondta Aaron Rodgers. – Hívtak a Broncoshoz, a Denverbe költözést nagyon komolyan megfontoltam. Ugyanakkor azt sem feledem, és nagyon hálás vagyok a Packersnek, hogy ilyen szép karriert futhattam be ennél a klubnál. Maradok, de van néhány dolog, amit el kell végezni, hogy a csapat oda jusson, ahova kell.