KezdőlapCímlapElképesztő: 3,23 milliárd forintért kelt el Maradona meze, amelyben a kezezős gólt...

Elképesztő: 3,23 milliárd forintért kelt el Maradona meze, amelyben a kezezős gólt szerezte

Nem sikerült az argentin küldöttség akciója, amely azért érkezett a Sothebys aukciós ház árverésére, hogy megszerezze Diego Maradona híres mezét, amelyben az emlékezetes kezezős gólját szerezte. A ruhadarab mostanáig a manchesteri nemzeti futballmúzeumban volt kiállítva.

A küldöttség, amely a futballikon egyik meg nem nevezett családtagjából, az argentin fociszövetség képviselőjéből, és egy magáncégből áll, liciten kívüli ajánlatot tett az ereklyére, melyet szerettek volna hazavinni, és a Buenos Aires-i Maradona-múzeumban kiállítani.

Az aukciót végül megtartották, a licit 5 millió dollárról indult, a vége pedig 9 millió dollár, körülbelül 3,23 milliárd forint lett.

A legendás ruhadarabot eddig a korábbi angol válogatott középpályás, Steve Hodge birtokolta, ugyanis ő volt az, aki a 2–1-es argentin győzelemmel zárult mérkőzés után mezt cserélt ellenfelével. Az argentinok szerint a mez jogosulatlanul volt az egykori focista birtokában.

Az eddig legdrágábban értékesített sportfelszerelés Babe Ruth legendás baseball-játékos 1920-as évek végén viselt meze volt, amely 2019-ben 5,6 millió dollárért talált gazdára – írta az MTI.