KezdőlapCímlapElárverezhetik Csollány Szilveszter családjának a házát

Elárverezhetik Csollány Szilveszter családjának a házát

A Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is levélben kért segítséget a tavaly januárban elhunyt olimpiai bajnok legenda, Csollány Szilveszter özvegye, Judit. A kétgyermekes édesanya a tornászelnök, Magyar Zoltán elmondása szerint nem tudja fizetni házuk törlesztőrészleteit; a sportvezető bízik benne, hogy kap állami támogatást a bajba jutott család.

Az elmúlt évtizedekben megannyi történetet hallhattunk arról, hogy elvitte a bank valakinek a házát, mert nem tudta fizetni az elszabadult törlesztőrészleteket. És persze, nemcsak az átlagpolgárokkal történtek ilyen esetek, hanem a hírességekkel, ismert emberekkel is.

A magyar sport legnagyobb tavalyi veszteségei között volt a tavaly januárban 51 éves korában elhunyt Csollány Szilveszter. A gyűrűn olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász koronavírusban halt meg tragikusan fiatalon. A családja, a gyermekei voltak a mindene, bármit megtett értük, kislányunk allergiája miatt még főzőtanfolyamra is járt. Sokszor mondta: ha a család boldog, nincsen gondod.

Egy fantasztikus sportkarrier után varázslatos, kiteljesedett családapa lett. Semmi baj, megyünk tovább – ez volt a szava járása, ebből próbálok most erőt meríteni. Kimondhatatlanul hiányzik – nyilatkozta a halála után az özvegy, Csollány Judit.

Hogy mindent megadhasson a lányainak, elindult az Exatlon Hungaryn, a TV2 extrémsport-vetélkedőjén is. Sajnos, a gyilkos kórral vívott csatában nem tudott győzni, három gyermeket – akik közül az első házasságából született már felnőtt, s az édesanyjával Írországban él – hagyott itt, s mint most kiderült, egy soproni ház tetemes lakáshitelét is. A klasszis halála után a két tinédzserlányukat nevelő felesége egy ideig fizette a kölcsönt, ám a megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabadult energiaárak miatt nem tudja törleszteni a tartozást.

Csollány Judit még karácsony előtt levelet írt a Magyar Tornaszövetségnek és Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben segítséget kért, hogy fizetni tudja a házukra évekkel ezelőtt felvett lakáshitelt.

December közepén kaptunk levelet Judittól, amelyben arra kért minket, segítsünk nekik, hogy ne kerüljenek utcára a gyerekekkel – mondta Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke.

– Azt írta, már nem tudják fizetni a banki kölcsönt, amit évekkel ezelőtt vettek fel a soproni házukra. A pontos részleteket mi sem ismerjük, annyit tudunk, hogy amíg szegény Szilas élt, addig rendesen utalták a részleteket, s még a halála után is. Ám két árvát felnevelni a mai világban egy komoly lakáshitel mellett, elképesztően nehéz. Átérezzük az özvegy gondját, de – sajnos – mi sem dúskálunk az anyagiakban. Tavaly éppen csak sikerült átcsúszni a léc alatt, s nullára kijönnünk. A torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és a szponzorok sem tolonganak nálunk.