KezdőlapCímlapDráma az óceánon: Rakonczay Gábor kis híján belehalt a kalandjába

Dráma az óceánon: Rakonczay Gábor kis híján belehalt a kalandjába

A Guinness-világrekorder extrémsportoló, Rakonczay Gábor egy speciális szörfdeszkán állva átevezte volna át az Atlanti-óceánt. A hatodik napon azonban fel kellett adnia a versenyt, mert teljesen átfagyott.

– Ha ottmaradok a SUP-on, akkor most nem tudnánk beszélgetni kezdte drámai vallomását Rakonczay, akinek korán meghiúsult a terve, miszerint egyedi építésű, kabin nélküli SUP-jával átevezi az óceánt, azonban hat nap után mentőhelikoptert kellet hívni, ami Tenerifére vitte őt. Már a negyedik naptól kezdve tapasztalta magán a kihűlés jeleit, vizes ruháját először 5 nap után tudta levenni magáról. Ám hiába ült be a tutajába, ami még fedett is volt, egy idő után oda is betört a víz. A bajt tovább fokozta, hogy egyszerűen elvesztette az irányítást, már nem az ő kezében volt a kontroll. ,,Már csak egy kis valami voltam” – emlékezett vissza. Napi 80-100 km-t tudott haladni, s az alvás okozta az egyik legnagyobb nehézséget, hiszen egy szűk, folyamatosan vizes felületen kellett ezt megoldania, méghozzá úgy, hogy kapaszkodnia is kellett közben – írta a Blikk a Fókusz riportja alapján.

Az extrémsportolónak ez volt az első kalandja, amiben kudarcot vallott, de ő nem így fogja fel:

– Inkább onnan nézem, hogy megpróbáltam, bebizonyosodott, hogy ez így nem működik. Egyszerűen túlmegy egy olyan határon, amit nem bír ki a szervezet, aztán ennyi. Pont emiatt el is lehet ereszteni, nem kell rágörcsölni – mondta.