KezdőlapCímlapDöbbenetes: kétszer is öngyilkos akart lenni a Videoton egykori légiósa

Döbbenetes: kétszer is öngyilkos akart lenni a Videoton egykori légiósa

Martin Mutumba augusztus végén megjelenő önéletrajzi könyvében bevallotta, visszavonulása után olyan súlyos depresszió gyötörte, hogy kétszer is öngyilkosságot követett el.

Martin Mutumba 2010 nyarán érkezett az akkor még Videotonnak hívott székesfehérvári klubhoz, s hiába a nagy remények, a svéd állampolgár futballista kudarcot vallott a Vidiben, s fél év után visszamenekült az AIK-hoz. Sok helyen megfordult később, de sehol sem alkotott maradandót. 2018 augusztusában játszotta pályafutása utolsó mérkőzését.

Gyermekének édesanyja elköltözött tőle, egyedül élt egy apartmanban, s a sérülése csak egyre mélyebbre taszította: inni kezdett, elkezdett nem válaszolni a hívásokra és üzenetekre, és szép fokozatosan mindenkitől elfordult. Most önéletrajzi könyvben vallott a démonokkal vívott harcáról.

„Néha egy-két napig nem ettem semmit. Csak toltam magamba a fájdalomcsillapítókat, a kávét és az alkoholt. Meg akartam halni, de nem tudtam, hogy mit kell csinálni. Mennyi fájdalomcsillapítót vegyek be, vagy igyam magam halálra? Egy nap aztán búcsúlevél írásába kezdtem, ám nem tudtam, mit írjak a papírra, csupán abban voltam biztos, hogy a gyermekem megérti, miért teszem, amit” – írta könyvében Mutumba.

Kétszer próbált öngyilkos lenni, mindkétszer morfiumra altatókat szedett. Egyik alkalommal egy korábbi csapattársa talált rá a lakása padlóján. Az öngyilkossági kísérleteinek hátterében – a magánéleti problémái mellett – az állt, hogy nem tudta feldolgozni, hogy véget ért a karrierje.

Indirekt/NSO