2024.02.23
Alfréd
Kezdőlap Címlap Csercseszov szerint csak elméletben volt kész a Fradi a Qarabag ellen

Csercseszov szerint csak elméletben volt kész a Fradi a Qarabag ellen

Szomorú napot szereztek a szurkolóinknak a Ferencváros játékosai. A Qarabag 3-1-re nyerte a labdarúgó BL-visszavágót, s ezzel az azeri csapat jutott tovább. A magyar bajnok pedig az Európa-ligába került, ahol a főtáblára jutásért az ír Shamrock lesz majd az ellenfele.

„Elméletben álltunk teljesen készen, sajnos, a gyakorlatban nem így volt. Hasonlóan alakult a mérkőzés, mint itthon a Slovan ellen: rossz kezdés és rossz befejezés. Már az elején sem szálltunk be jól a mérkőzésbe” – kezdte az értékelést Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző.

Sajnálatos módon ezen a meccsen a védelem égbekiáltó hibákat követett el. Minden gólt általában hiba előz meg, de a találkozón a Thelander–Kovacevic belső tengely úgy mozgott, mintha életükben először látták volna egymást. Az egy rúgott gól azt is mutatja, hogy a támadó szekciónak sem ez volt élete meccse.

„Nem szedhetjük külön a védelmet, a középpályát és a támadósort a hibák szempontjából. Sok felesleges labdavesztésünk volt, ami teret engedett az ellenfél támadásainak. Ez ma egy BL-selejtező volt, amelyen három egyre kikaptunk, így megértem, hogy vannak érzelmek, beszéltünk is a srácokkal a mérkőzés után. De nekem edzőként az a dolgom, hogy érzelmek nélkül, nyugalomban kielemezzem a találkozót.”

Most már előre kell nézni. Kemény meccsek várnak a csapatra. A hétvégén a Mol Fehérvár elleni rangadó jön, majd jövő csütörtökön az Európa-liga csoportkörébe jutás a cél, ami – a Shamrock Roverst ismerve – elvárható feladat lenne a Fraditól.

„Nekem a játékosokat érintően nem az a dolgom, hogy kritizáljak, hanem kielemezzük a hibákat, és felkészítsük őket, miközben magamat is meg kell vizsgálnom, mit nem csináltam jól.”

Dibusz Dénes szerint az ellenfél minden tekintetben jobb volt ezen az estén a Fradinál

„Ezen már nem tudunk változtatni. Bosszús és mérges az ember, de sajnos, ez a mérkőzés elment. Picit olyan érzésem volt, mint három éve a Dinamo Zagreb ellen, amikor 1–1 után kaptunk itthon egy négyest, vagy amikor a Ludogorec ellen az Európa-ligában 0–3 volt. Voltak lehetőségeink az első félidőben, de nem tudtunk betalálni, pedig fontos lett volna, hogy tudjunk egyenlíteni. Akkor nyilván más lett volna a meccs képe. Mindkét félidőt borzasztóan kezdtük, gondolkodásban, gyorsaságban, dinamikában, agresszivitásban, taktikailag, gyakorlatilag tehát mindenben fölénk kerekedett a Qarabag, ezt el kell ismernünk. A két mérkőzés alapján a jobb csapat jutott tovább. Ez a meccs megmutatta, hogy nem állunk készen arra, hogy a BL csoportkörében játsszunk.”

Higgadt elemzést adott a meccsről a vendégek mestere, Gurban Gurbanov.

„Bár az eredmény nem ezt mutatja, komoly kihívás volt ez nagyon erős csapat ellen. Szeretnék az ellenfélnek gratulálni és sok sikert kívánni, és persze, a játékosaimnak és egész Azerbajdzsánnak is gratulálok. Nagyon örülünk a mai győzelemnek, de nem gondolkozom a következő célon, szeretnénk most ezt kiélvezni.

Egyáltalán nem ezért nyertünk, mert kiismertem Csercseszov taktikáját. Nagyon tisztelem, akit nehéz lenne kiismerni, hiszen sokkal nagyobb a tapasztalata trénerként, mint nekem. Inkább azért győztük, mert nagyon akartuk ezt a sikert. Közben látszott, hogy jól összerakta kollégám a magyar csapatot, szépen játszott, nagyon erős ellenfél volt.”