KezdőlapCímlapCsak hogy érezzék a törődést: megóvtuk az 1000 méteres döntőt a mocskos...

Csak hogy érezzék a törődést: megóvtuk az 1000 méteres döntőt a mocskos csalás miatt

Liu Shaolin Sándor elsőként haladt át a célvonalon a pekingi téli olimpián a rövid pályás gyorskorcsolyázók férfi 1000 méteres számában, ám hosszas videózás után kizárták és a mezőny végére sorolták. A kizárás miatt a magyar csapat óvást nyújtott be.

Bánhidi Ákos, a magyar csapat edzője és menedzsere a döntő után az M4 Sport kamerája előtt közölte, megóvják a férfi 1000 méteres döntőt, amelyet Liu Shaolin Sándor kizárása után a kínai Zsen Ce-vej nyert meg Li Ven Lung előtt, míg a negyedikként célba érő Liu Shaoang lett végül a bronzérmes.

„Megóvtuk a döntőt, mert nem tartjuk igazságosnak a döntést. Nem gondolom, hogy bármi változtatás lenne, ez most inkább arról szól, hogy érezzék a törődést. Talán furcsa így mondani, hogy érezzék a törődést, de érezzék csak, hogy mi ezt a döntést nagyon nem tartjuk igazságosnak, főleg egy olimpiai döntőben. Ez presztízs és nyomásgyakorlás a részünkről. Nagyon harcedzett vagyok a short track világában, de egy olimpiai aranyérmet elvenni azért az egy nagyon kemény dolog. Amíg két napja a bronzéremnek felhőtlenül örültünk, most Adó sem túl boldog, dacára annak, mosolyogva állt a dobogón” – fogalmazott Bánhidi a sportcsatorna mikrofonja előtt.

A szakvezető elárulta azt is, hogy meglátása szerint az először a nagyjából a féltávnál visszafújt és újra indított futam első részében az egyik „külföldi kolléga a jégen, kifejezetten arra utazott, hogy Sanyit kipiszkálja a futamból, és többször szabálytalankodott ellene. Ez a futam többek között egy ilyen ütközés miatt le lett fújva én meg meglepve láttam, hogy az újraindításnál ez az ember még a jégen van. Bőven vannak tehát problémák ezzel a futammal. Még egyszer mondom, nem hiszem, hogy az óvással bármit vissza lehetne csinálni, mert ez még soha nem történt meg, de úgy éreztük, mindenféleképpen lépünk kell valamit” – közölte a magyar csapat menedzsere.

Indirekt/nemzetisport.hu