KezdőlapCímlapAmikor reggel felkelt Liu Shaoang, már tudta, hogy ma olimpiai bajnok lesz

Amikor reggel felkelt Liu Shaoang, már tudta, hogy ma olimpiai bajnok lesz

Liu Shaoang csodálatos sikert ért el, megnyerte a téli olimpia rövidpályás gyorskorcsolya 500 méterének döntőjét, amellyel sporttörténelmet írt. Az első lett a téli olimpiákon, aki Magyarországnak egyéniben nyert aranyat. Az első kétszeres olimpiai bajnok lett és ezen az olimpián immár a harmadik érmét gyűjtötte be a vegyes váltó és a férfi 1000 méter után.

– Nagyon izgultam a futam előtt, nálam jobban senki sem kiabált. A Covid miatt csak később jött utánunk és megcsinálta. Nehéz szavakat találni. Az emberek még nekem is gratuláltak. Az én kudarcom is hajtotta őt, fantasztikusan versenyzett.

Phjongcshangban is az utolsó napon hoztuk a lényeget. Nagyon nagy formában volt, próbáltam kevés terhet rátenni. Hogyan korcsolyázott, mire figyeljen oda. Megpróbáltam túlkiabálni a csarnokot, nem tudom mit hallott belőle, de megcsinálta. Úgy neveltek minket a szüleink, hogy bárki szerez érmet, az mindig a kettőnké lesz, remélem Ádó ezt nem felejtette el.” – mesélte az idősebb testvér, Liu Shaolin Sándor.

A virágünnep után – az érmeket csak egy nappal később osztják majd ki a győzteseknek – Liu Shaoang is megszólalt az M4Sport kamerái előtt.

– Szerintem a reakciómon nem látszik, mit értem el és min mentem keresztül. Még szótlan vagyok, kell egy kis idő míg ez lecsillapodik. Örülök, hogy sikerült, amikor felkeltem, már éreztem, hogy olimpiai bajnok leszek. Remélem olyan élményt hoztam kis országomnak, ami sokáig bennük él, és remélem ez a mai siker is összehozta az embereket.

Nagyon sokáig vártam a szerencsére, elég balszerencsésen indult az egész. A koronavírus miatt még nem tudtam hová fog vezetni ez az út. Aztán semmi sem jött össze. Gondoltam, nem várok tovább a szerencsére, magam megyek elé.

Nagyon nyugodt voltam egész nap, bennem volt és a sok-sok tapasztalat bennem volt, a hibákat feldolgoztam. Nyugodt voltam, hogy meg tudom csinálni. Remélem a csapat várni fog a faluban és nagyot fogunk ünnepelni.