KezdőlapCímlapÉgés: nem lesz ott tavasszal a Barcelona a Bajnokok Ligájában

Égés: nem lesz ott tavasszal a Barcelona a Bajnokok Ligájában

A Barcelona megsemmisítő, 3-0-s vereséget szenvedett a Bayern München vendégeként, így biztosan nem jut a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat csapata közé, vagyis tavasszal az Európa-ligában folytatja majd.

A klub hosszú út végén jutott el a teljes összeomláshoz, hiszen 21 éve nem fordult elő olyan, hogy a Barcelona ne jusson túl a BL-csoportkörön. Ez alól kivétel a 2003-2004-es idény, amikor amúgy is bajnoki 6. helyezettként az UEFA Kupában tudott csak indulni. Xavi, a Barcelona edzője szerint is új időszámítás kezdődött.

„Jobbak, sokkal jobbak voltak, mint mi. Többet birtokolták a labdát, ez a rideg valóság. Mondtam a játékosaimnak, fordulópont lesz ez a mérkőzés. Ma nem voltunk egyenlő felek, a Barca ezt nem engedheti meg magának!

Ma egy új korszak kezdődik, oda kell vinnünk a Barcát, ahol az igazi helye van, olyan helyre, amelyet megérdemel… És ez nem az Európa-liga. Mérges vagyok a játékunk miatt. A nulláról kezdtük a munkát, és vissza kell vinnünk a Barcát a Bajnokok Ligájába, de úgy, hogy ott az aranyéremért harcoljon. Felelősnek érzem magam. Azt hittem, egyenlő ellenfelei leszünk majd a Bayernnek, de ez nem így történt. Nagyon csalódottak vagyunk, de most meg kell nyernünk az El-t.”

Ezzel kialakult a Bajnokok Ligája legjobb tizenhat fős mezőnye, illetve egy továbbjutó még kérdéses, mivel az Atalanta–Villarreal meccset a havazás miatt csütörtökre halasztották. A Chelsea pedig a 94. percben bukta a csoportelsőséget, a Zenit akkor egyenlített Szentpéterváron. Csoportelsők: Manchester City, Liverpool, Ajax, Real Madrid, Bayern, Manchester United, Lille, Juventus. Csoportmásodikok: Paris SG, Atlético Madrid, Sporting, Inter, Benfica, RB Salzburg, Chelsea, Atalanta vagy Villarreal.

Nem akármilyen mezőny gyűlik össze az Európa Ligában sem. A már említett Barcelona mellett a Sevilla, a Betis révén három spanyol csapat mellett, a BL-ből a Lipcse, a Porto, a Dortmund, a Zenit, illetve az Atalanta-Villarreal vesztese is érkezik majd a legjobb huszonnégybe. Az El következő körében a csoportmásodikak a BL-ből érkező csoportharmadikokkal játszanak majd, a párharcok győztesei pedig az El-csoportelsők ellen folytatják.

Indirekt/Blikk