KezdőlapCímlap10-9-re elvesztette az Európa-bajnoki döntőt a magyar vízilabda-válogatott

10-9-re elvesztette az Európa-bajnoki döntőt a magyar vízilabda-válogatott

Nem sikerült megvédeni a magyar vízilabda-válogatottnak az Európa-bajnoki címét. A Splitben zajló torna döntőjében Horvátország 10-9-e győzte le Magyarországot.

A horvátoké volt az első támadás, Angyal Dániel lövése pedig az első próbálkozás volt a meccsen. Aztán jött az első gól, amit a horvátok honosított orosz játékosa, Konsztantin Harkov szerzett. Varga Soma több bravúrja, de elsősorban a magyar blokkok is kellettek ahhoz, hogy az első negyed 3-3-mal érjen véget.

A második játékrészre aztán alaposan feljavult a horvát védelem. Az addig lövést sem fogó Marko Bijac egyre nagyobb bravúrokat mutatott be, ráadásul a horvát védelem is egyre több blokkot mutatott be. A második negyedben csak egyetlen gól esett, azt pedig a horvátok szerezték.

A második félidőben Német Toni és Manhercz Krisztián góljaival sikerült egyenlíteni. De a horvátok mindig eggyel előttünk jártak. Sajnos elfogytak a blokkok, Fekete Gergő kipontozódott, Harkov pedig a harmadik gólját lőtte. Ebben a negyedben potyogtak a gólok

Jött az utolsó negyed, Jansik Szilárd egy óriási beívelésből egyenlített, ziccerünk is volt a vezetéshez, de Vígvári hibázott. Szerencsénk is volt, meg nem is. Egymás után maradtak ki a helyzetek. Ha lehet azzal a furcsa képzettársítással élni, de őrült rohanás kezdődött a medencében. És ebben mind a két csapat sorra hibázott.

Aztán 2:47-tel a vége előtt a horvátok ötösből gólt szereztek, ezzel 9-8-ra vezettek. Talán a döntő pillanat akkor jött, amikor Manhercz büntetőből hibázott. Két perc volt már csak hátra a meccsből. A horvátok ekkor már eksztázisban játszottak, a blokk mentett. Maradt még egy utolsó esélyünk, másfél perccel a vége előtt. De kontrát fújtak a bírók, ezzel el is dőlt a meccs.

A vége előtt 32 másodperccel Jansik Szilárd még büntetőből egyenlített. A horvátok 20 másodperccel a vége előtt időt kértek, még kaptunk egy kiállítást is, miközben a bírókat mindenféle tárgyakkal dobálták, már nem is lehetett tudni, mit mernek megítélni és mit nem. Igazi balkáni hangulat maradt a végére és sajnos magyar vereség. Még volt egy húzásunk 1,7 másodperccel a vége előtt, kevésen múlott.

Akárhogy is alakult, Varga Zsolt fiatal csapata kiválóan szerepelt. Egyetlen vereséget szenvedett az Eb-n, sajnos azt éppen a döntőben. Egy ilyen meccsen nem lehet azt mondani, hogy a jobb nyert. Az a csapat nyert, amelyik a több gólt lőtte. Ezüstérmes lett a magyar válogatott.