KezdőlapCímlapZelenszkij szerint mindenki építsen bunkert, mert az oroszok atomot fognak bevetni

Zelenszkij szerint mindenki építsen bunkert, mert az oroszok atomot fognak bevetni

Az ukrán elnök szombaton éjszaka közzétett videójában arról beszélt, nem csak országának, de az egész világnak készülnie kell arra, hogy Putyin atomfegyvert fog bevetni a háborúban.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök bármeddig hajlandó elmenni, hogy véget vessen az orosz szempontból is katasztrofálisra sikerült háborúnk, és ehhez atomfegyvert is képes bevetni – közölte az államfő.

Zelenszkij az ukrán állami médiának adott interjúban a nyugatot ismét figyelmeztette, jóval konkrétabban: azt mondta, itt az ideje annak, hogy készleteket halmozzon fel a világ a sugárzás elleni tablettákból, és tömegesen nekilásson az óvóhelyépítésnek, a legrosszabb forgatókönyvre készülve.

Az interjút az elnök Telegram-csatornáján tette közzé.

Zelenszkij pénteken már beszélt arról, hogy Putyin az ukrán harctéren taktikai nukleáris fegyvert vethet be. Akkor a CNN-nek nyilatkozva azt mondta:

Nemcsak nekem, az egész világnak, az összes országnak aggódnia kellene, mert lehet, hogy ez nem valós információ, de az is lehetséges, hogy igaz.